Hvis dine desserter og kager – eller måske din tunmousse – skal have et ekstra nøk op ad blærerøvs-skalaen, så prøv at toppe dine anretninger med lidt hjemmelavet citronkaviar.
Information
Sådan gør du
Start med at sætte 5 dl rapsolie på køl. Gerne dagen før,
så den er helt kold.
Læg 3 blade husblas i blød i koldt vand.
Når husblassen er blød, tages den op og klemmes fri for vand.
Smelt husblassen i en lille gryde ved middeltemperatur med 1 dl friskpresset citronsaft og 1 tsk. sukker.
Når det hele er
smeltet sammen, kan du farve væsken gul med lidt pastafarve.
Lad væsken køle ned i ca. 10 min.
Træk det op i en multiflaske og dryp små dråber ned i en skål med den kolde olie.
Når perlerne har samlet sig, kan du tage dem op med en si.
Skyl perlerne forsigtigt med koldt vand, og så er de klar til brug.