Grillet grønt smager himmelsk som tilbehør til både kød og fisk – og som en vegetarisk servering i sin egen ret.
Et rustikt fad med grillet grønt er en eksplosion af farver, smag og grillstriber. Perfekt til kød, fisk, fjerkræ og vegetariske retter. Alt grønt kan grilles, men overvej at vælge grøntsager, der bringer noget forskelligt til bordet rent smags- og udseendemæssigt. Vi er vilde med asparges, rød peber, portobellosvampe, squash og eventuelt lidt grillet romainesalat med grillet citron, men anything goes.
Her får du vores bud på sommerens lækreste grønsagsretter.
Grillede 'Corn Ribs'
Grillede majs er klassisk tilbehør til enhver grillfest. Denne variant af grillede majs tager oplevelsen til næste niveau i forhold til både smag og snackability. Skær dine kolber ud i kvarte på langs (pas på, at kniven ikke smutter), og smør kolberne med din favorit BBQ-sauce. Grill på begge sider en 10-15 min, indtil overfladen begynder at karamellisere. Læg dine corn ribs på et fad, og drys med lidt ekstra havsalt. Majsene nydes som spareribs, så stokken spises ikke.
Grillede artiskokker med parmesan
Skær stokkene af dine friske artiskokker, og kog artiskokkerne (3-4 stk.) i ca. 20 min, med lidt salt og 3-4 skiver citron. Lav nu en smørsauce med hvidløg, oregano og rigeligt med frisk parmesan, og stil til side. Skær artiskokkerne over på langs, smør med olie og grill et par minutter på hver side. Når artiskokkerne er klar, overhældes de med smørparmesansaucen og garneres med rustikke flager af parmesan og oregano.
Grillet fersken med is og honning
Rund menuen af med en enkel, smagfuld og rustik dessert, der får tænderne til at løbe i vand. Skær en bunke friske ferskner i halve, fjern stenene, smør skæresiden med olie, og grill 3-4 min, indtil der kommer grillstriber. Smør lidt olie på toppen af fersknerne, og grill videre ved indirekte varme i små 10 min. Server med en gavmild kugle is og lidt god honning.
Grillede sommerrødder på bund af pistacie
Ok, gulerødder er måske ikke det første, du tænker på, når det står ved grillen, men vi lover dig, det giver rigtig god mening. Prøv f.eks. at grille nogle friske sommergulerødder vendt i olivenolie, salt og peber i ca. 25 minutter, indtil de er lækre med solide grillstriber. Læg dem på en bund af ricotta, og drys med hakkede pistaciekerner og en dressing af olivenolie, rødvinseddike, tørret oregano, tørrede chiliflager og finthakket gulerodstop.