Søde smash-kartofler
Knasende på ydersiden. Søde og bløde inden i. Vi elsker disse søde smash-kartofler som tilbehør til næsten alt. Advarsel: Der er stor risiko for, at kartoflerne er væk, inden de når frem til spisebordet.
Information
Sådan gør du
Rens 4 søde kartofler, skær dem ud i tykke skiver, ca. 3-4 cm brede, og forkog dem i ca. 5-10 min eller indtil de er møre.
Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir.
Bland nu 3 spsk. smeltet smør med 2 fed presset hvidløg, 1 tsk. salt og lidt peber, og hæld smørmassen over kartoflerne.
Mas kartoflerne med undersiden af et glas, og garnér til sidst med 1 dl friskrevet parmesanost.
Bag i 30 min ved 220° C.
Tip Pynt evt. af med urter som persille og purløg og revet citronskal.
Hvad er smash foods?
Smash” referer ganske enkelt til tilberedningsmetoden, hvor man maser ingredienser med hård hånd. I USA har man lavet smash-burgere i årtier og versioner af smashtacoen går så langt tilbage som starten af 1900-tallets Mexico. Trenden eksploderede
dog for alvor for få år siden på TikTok, hvor bloggeren Brad Prose kombinerede de
to retter i en smash-burger taco. I dag har videoer med #Smashburgertaco-hashtags
over 650 millioner visninger på det sociale medie.
Flere smash foods
Smash food-trenden er over os, og vi knuser, moser og maser vores mad som aldrig før. Her får du ideer til flere smash food-retter, som dine gæster med garanti vil elske.