Thailandsk smash-agurkesalat
Denne agurkesalat er perfekt som tilbehør til alle retter, der kalder på et friskt asiatisk pift. Den tager kun 5 min at lave, til gengæld smager den fantastisk. Bedre bliver det jo ikke.
Information
Sådan gør du
Start med at lave en dressing ved at blande 1 tsk. salt, 2 tsk. sukker, 2 tsk. sesamolie, 3 tsk. sojasauce og 2 tsk. riseddike.
Skyl to agurker,
læg dem på et skærebræt, og brug den flade side af en kniv til at mase dem én ad gangen.
Agurken skal gerne flække i 4 stykker på langs. Fortsæt hele vejen ned ad agurken. Når den er helt flækket, skæres den i mundrette stykker
Nu skal agurken blandes med dressingen og 3 fed finthakket hvidløg.
Tip Pynt evt. til sidst med sesamfrø,
koriander og lidt chiliolie eller chiliflager.
Hvad er smash foods?
Smash” referer ganske enkelt til tilberedningsmetoden, hvor man maser ingredienser med hård hånd. I USA har man lavet smash-burgere i årtier og versioner af smashtacoen går så langt tilbage som starten af 1900-tallets Mexico. Trenden eksploderede
dog for alvor for få år siden på TikTok, hvor bloggeren Brad Prose kombinerede de
to retter i en smash-burger taco. I dag har videoer med #Smashburgertaco-hashtags
over 650 millioner visninger på det sociale medie.
Flere smash foods
Smash food-trenden er over os, og vi knuser, moser og maser vores mad som aldrig før. Her får du ideer til flere smash food-retter, som dine gæster med garanti vil elske.