Champagneglas
51 resultater
Champagneglas fra kendte mærker til gode priser
Skal du fejre en begivenhed eller markere en mærkedag, kan en flaske champagne helt sikkert gøre festlighederne endnu mere særlige – og champagnen smager allerbedst, når den bliver serveret i ægte champagneglas.
Her kan du gå på opdagelse i udvalget af champagneglas fra kendte mærker som blandt andet Luigi Bormioli, Lyngby Glas, Georg Jensen, Frederik Bagger og mange flere. Du kan også læse om de forskellige typer af champagneglas samt blive klogere på, hvordan du serverer den perfekt tempererede champagne.
Hvilket champagneglas er bedst til bobler?
Der findes helt overordnet tre typer af champagneglas med forskellige former: Fluteglas, tulipanglas og coupeglas. Fluteglas kaldes også for fløjteglas og er nok det glas, de fleste forbinder med champagneglas. Det har en smal omkreds og en lang stilk. Fløjteglassets design sikrer, at champagnen holdes kold og ikke bliver flad.
Tulipanglas minder om fløjteglas med en smal åbning og en lang stilk, men glasset har en bredere midte og kurver indad i åbningen – heraf kommer referencen til tulipanen. På grund af sin form er tulipanglasset god til at bevare duften og fremhæve champagnens sødme. Glasset egner sig derfor i særdeles til dig, der vil nyde champagnen lidt ekstra.
Den sidste slags champagneglas er coupeglasset, også kendt som champagneskålen. Som navnet afslører, er der tale om et skålformet glas med en stor omkreds, som er lavere end fløjteglasset og tulipanglasset. Formen gør, at boblerne hurtigere bliver flade. Det er et flot champagneglas, men egner sig altså derfor bedst til dem, der drikker hurtigt.
Forskellige slags champagner: Fra tør til sød
Champagne er en bred størrelse, som kommer i forskellige sødmeniveauer, fra tør til sød. Det er derfor en god idé at have dine – og eventuelt dine gæsters – smagspræferencer med i overvejelserne, når du går på champagne-indkøb til en festlig lejlighed.
Kig efter betegnelsen på champagneflasken for at aflæse sødmeniveauet. De tørreste champagner går under betegnelsen ”Brut”. De middeltøre champagner kaldes ”Sec” og ”Demi Sec”, mens de sødeste champagner hedder ”Doux”. Du sikrer dig desuden, at du har fået fat i en ægte champagne, hvis der står ”Champagne” på flasken.
Hvordan drikker man champagne?
Men hvordan serverer du så det et glas champagne? Det gør du ved at servere boblerne ved den rigtige temperatur. Champagne bør nemlig have en temperatur på mellem 9 og 11 grader ved servering, så er duften og smagene fremhævet bedst muligt.
For at nå temperaturen på 9-11 grader på champagnen kan du med fordel tage flasken ud af køleskabet cirka 20 minutter inden servering. Så rammer boblerne den perfekte temperatur, når du fylder dem i dine fine champagneglas.
Se vores udvalg af champagnekølere
Hvordan holder man på et champagneglas?
En uskreven regel, når man drikker af et champagneglas, er at holde glasset ved stilken. Det handler særligt om, at du på den måde undgår, at du varmer champagnen op med dine fingre og kan nyde hele glasset med bobler ved den rette temperatur.
Derudover er en sidegevinst ved at holde champagneglasset på stilken, at du let undgår fedtede fingeraftryk på de fine glas. Det samme gælder desuden for vinglas.
Se vores udvalg af stilfulde vinglas
Få hjælp og rådgivning i vores butikker
Er du i tvivl om, hvilke champagneglas du skal vælge, er du altid mere end velkommen til at kigge forbi din lokale Kop & Kande. Her står vores faguddannede personale klar til at rådgive dig, så du finder det helt rette champagneglas til din fest eller fejring.