Fakta om kaffesorter
Der findes over 60 forskellige kaffesorter i verden. Herhjemme er den mest populære kaffesort Arabica, der blandt andet er dyrket i Etiopien, Brasilien og Columbia. Arabica udgør op mod 75-80% af kaffeproduktionen på verdensplan. Smagen af Arabica er typisk mild og sød, men bønnerne bliver ofte blandet med andre kaffesorter for at gøre smagen mere eller mindre syrlig, fyldig eller intens. Især fire kaffesorter er brugt til at blande i Arabicaen:
- Brasil, der er rund og mild i smagen
- Colombia, der er fyldig, kraftig og let syrlig i smagen
- Java, der er rig, fyldig og meget intens i smagen
- Mocca, der er skarp, syrlig og krydret i smagen
Udover Arabica findes der en anden hovedsort: Robusta. Som navnet antyder, er det en kaffebønne med en skarpere smag og et koffein-indhold, der er op til dobbelt så højt som i Arabicaen. Det er derfor en kaffesort med spark i, som ofte bliver anvendt til at lave blandt andet instant-kaffe med.