Om vaniljekransen
Vaniljekransen har en del år på bagen efterhånden. Knap 190 faktisk. Den sprøde og søde småkages oprindelse hænger direkte sammen støbejernskomfuret, som gjorde sit indtog i 1840’erne. Før komfuret kunne man kun koge sine kager i fedt, som klejnen, eller stege på en pande, som æbleskiven, men med komfuret kom helt nye muligheder for bagning ved stabile temperaturer. Også jødekagen, brunkagen, finskbrødet og andre bagte småkager blev opfundet i den periode.
Information
Sådan gør du
Ekstra tips
Smukke kranse med sultantyl
Vaniljekranse lavet med sultantyl får et elegant og dekorativt look med smukke riller og et glat hul i midten. Når jeg laver vaniljekranse med sultantyl, springer jeg altid mandelmelen over og erstatter med klassisk hvedemel, fordi mandelstykkerne har det med at sætte sig fast i tyllens fine takker. I stedet for 250 g hvedemel og 75 g mandelmel, skal du blot bruge 300 g hvedemel. Udover det, er opskriften den samme. Sultantyllerne kan bruges direkte i en sprøjtepose uden tylkobler. Du kan også bruge din sultantyller til marengs, smørcreme, piskede cremer, blød kransekagemasse m.m.