Glutenfri æblekage med crumble og chokoladeknogler

Emil_Obel Glutenfri æblekage med crumble og chokoladeknogler

Emil Obel står bag opskriften!

Allerede da Emil Obel i 2018 deltog i Den store bagedyst, kom han med en forsmag på, hvor meget han elsker halloween, da han lavede en uhyggelig og bloddryppende kage i finalen – og vandt! Nu er han klar med Halloweenbogen, der guider alle til at lave pynt, kostumer og kager til årets uhyggeligste aften.

Emil Obel bagedysten

Information

Antal
12 personer
Sværhedsgrad
2/3

Sådan laver du æblekagen

Varm ovnen op til 175° varmluft. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Kom smør, sukker og marcipan i en skål, og pisk det helt lyst og luftigt – det tager flere minutter. Pisk æggene i dejen et ad gangen.
Blend havregrynene til helt fint mel, og bland det med de øvrige tørre ingredienser. Vend de tørre ingredienser i dejen, og smør den ud i en springform med bagepapir i bunden.
Halver æblerne, og skær kernehuset ud. Skær dem i tynde skiver, og fordel dem over dejen i springformen.
Bag kagen i 45-60 minutter, afhængig af æblernes størrelse og mængden af væde, til den er gyldenbrun.
Lad kagen køle af, befri den fra formen med en kniv, og opbevar den i en lufttæt beholder.

Sådan laver du crumble

Smuldr alle ingredienserne kort sammen til en sandet konsistens, og fordel det på en bageplade med bagepapir.
Bag crumblen i 10-12 minutter, til den har en gyldenbrun farve, og lad den køle af.
Opbevar den i en lufttæt beholder.

Sådan laver du chokoladeknogler

Hak chokoladen fint, og kom den i en blender. Blend, til chokoladen bliver modellerbar.
Ælt en klump chokolade smidig mellem hænderne, og form den som knogler, skelet-hoveder, tænder og lign.
Lad chokoladen sætte sig kort på køl, og pensl knoglerne med kakaopulver for at få dem til at se gamle ud.
Top æblekagen med crumble og knogler inden servering.
Emil_Obel Glutenfri æblekage med crumble og chokoladeknogler

Prøv en af Emil Obels andre skræmmende Halloween kreationer