Tommelfinger-reglen: Hvornår er bøffen klar?
Spørgsmålet til en million kroner. Hvornår er bøffen perfekt stegt? Der er nogle forskellige metoder, du kan bruge. Du kan f.eks. se efter kødsaften:
Når kødsaften ses på den ene side, vendes bøffen.
Når den ses på den anden side, er bøffen klar.
Du kan også bruge tommelfinger-metoden:
- Find den store muskel under din tommelfinger. Slap af i hånden og tryk på musklen. Sådan føles en bøf, der er stegt ”rare”, altså ret så rød.
- Saml tommel og pegefinger. Tryk på musklen. Sådan føles en bøf, der er medium-rare.
- Saml tommel og langefinger. Sådan føles en bøf, der er medium.
- Saml tommel og ringefinger. Så har du en bøf, der er medium well-done
- Saml tommel og lillefinger. Hvis din bøf mærkes sådan, så er den helt gennemstegt
Du kan selvfølgelig også bruge et stegetermometer. I så fald er rare lig med 45° C, medium lig med 55° C og well-done 65° C.