Hero Med Forskellige Produkter 1568X520

Femstjernet Gastro

Femstjernet Gastro er et inspirationsunivers med fokus på lækre kvalitetsoplevelser i køkkenet. Universet henvender sig til hjemme-gourmeter og hobby-kokke, og til alle dem, der bare gerne vil have det bedste af det bedste. Bliv klogere på godt køkkenudstyr og teknikker, og bliv i stand til at lave raffinerede retter derhjemme.

500X500px Gastro Logo

Vild med vildt

Når Michael Hjulmand skal lave mad med familien, starter rejsen i skoven og slutter ved bålet. Vi har taget en snak med ”Jægerfar” om jagt, vildt og den hulemandsagtige glæde ved levende ild. 

Hvad er det særlige ved at lave mad over bål?

"Jeg elsker at arbejde med levende ild. Det er mere simpelt, rustikt og hulemandsagtigt. Det giver også en anden, mere røget smag til maden. Du kan arbejde over hård varme, som giver dit kød den sprødeste skorpe, fordi det ikke ligger og koger løs i sin egen saft. Og du kan lave lærke simreretter, der bobler i timevise. Uanset hvad, så er der bare altid hyggeligt rundt om bålet. Det drager folk til, og skaber rum for både ro og hygge."

Læs meget mere om bålmad og vildt.

KK ESSENS 3 2023 Vild Med Vildt 550X700px
KK ESSENS 3 Vild Med Vildt 1920X1080px 27Sek THUMBNAIL
Vild med vildt
83421209900 94003003 Scanpan Stegepande 30 Cm

Det rigtige udstyr til bål

At lave bålmad kræver ikke meget udstyr, men Jægerfar vil klart anbefale en god jern- eller støbejernsgryde- og pande. Det holder på varmen, slår sig ikke over ilden, og så er det bare fedt at arbejde med.

Kobber til kokken

Maitre D'induction fra SCANPAN er en serie af elegant og funktionelt køkkenudstyr med en udvendig kobberbelægning, der holder dine pander og gryder smukke i årevis. Med den innovative 5-lags konstruktion får du en fremragende varmefordeling og perfekte resultater i køkkenet. Serien er udstyret med stålhåndtag, der forbliver kølige under madlavningen. Maitre D' virker på alle varmekilder, også induktion.

Fransk stil i køkkenet – og ved bordet
Kobber er lækkert at arbejde med og sender tankerne i retning af det franske landkøkken. Visuelt kan andre metaltyper, som stål og aluminium, ikke måle sig med kobber. Gryder og pander i det røde metal er derfor oplagt til servering direkte ved bordet. Du vælger selv, om du vil pudse metallet, så det skinner, eller lade det patinere for et mere råt og autentisk look.

Oplagt til fintfølende retter
Når du arbejder med kobber, vil du opleve, at metallet fordeler varmen jævnt i hele gryden – også op ad kanterne – og reagerer hurtigt på temperaturændringer. Det giver dig ultimativ kontrol i køkkenet. Den gode varmekontrol er tidsbesparende og gør kobbergryder oplagte til f.eks. chokoladetemperering og følsomme saucer.

Maitre D' 500X700
M 5709554148170 14817 Suppetallerken Raw Titanium Black 776X520px
Pasta Perfetta

Hjemmelavet Ravioli

I denne udgave af Femstjernet Gastro sætter vi fokus den italienske
nationalret, der vækker glæde i både hverdagskøkkenet og på
Michelin-restauranter over hele verden. Prøv kræfter med at lave din egen hjemmelavet Ravioli med ricotta, svampe og trøffelolie.

Se opskriften her

Vild med vildt

Vi har talt med Michael Hjulmand, der deler sin passion for jagt, vildt og pivlækker mad på sin Instagram @jægerfar. Sammen med ham guider vi dig til, hvordan du med hjælp af godt udstyr og lækre retter kan skabe uforglemmelige øjeblikke om bålet. Læs mere om bålmad & vildt.

Meget mere end en stavblender

Pisk, hak, purer, blend, kværn, snit og meget mere med den ekstraordinære Bamix stavblender. Det store udvalg af tilbehørsdele, gør Bamix til den ultimative køkkenmaskine, der gør mange andre overflødige.

Bamix er lig med kvalitet. Den smarte stavblender er lavet i Schweiz i højeste kvalitet, så du får livstidsgaranti på den støjsvage og kraftige motor. Det er stavblenderen til dig, der ikke går på kompromis med kvaliteten.

Stavblenderen kan bruges direkte i gryder, glasskåle og andre beholdere med både varme og kolde væsker, og det ergonomisk greb, gør den let at betjene med blot én finger. Den sprøjter ikke under brug og suger sig ikke fast til bunden af beholderen. 

Bamix Stavblender 535X720px
KK Gastro Floating Yaxell 600X600px

Yaxells japanske køkkenknive

Yaxell - når kun det bedste er godt nok. Yaxell Japan står bag RAN knivene, som anvendes af mange topkokke verden over. Yaxell knivene er produceret i Seki i Japan siden 1930, og design og finish er en æstetisk nydelse i sig selv. Knivenes kerne af det unikke japanske VG10 stål omsluttes på hver side af 34 lag - skiftevis hårdt og blødt - rustfrit stål og er indbegrebet af stolt traditionelt håndværk. Yaxell RAN knivene findes her på webshoppen og i udvalgte Kop & Kande butikker.

Et femstjernet stjerneskud

Findes der noget bedre end et ægte stjerneskud med fisk, rejer, rogn og citron? Det skulle da lige være en gourmetversion, hvor alle ingredienser har fået en femstjernet opgradering. Må vi præsentere vores stjerneskud med pighvar, rødtunge, krebsehaler, ørredrogn, brioche og hjemmerørt sauce tatar

 

Vidste du at...
...Stjerneskuddet blev opfundet af smørrebrødsdronningen, Ida Davidsen, da kosmonauten Jurij Gargarin besøgte København i 1962. Her var fiskefileterne
opstillet, så de lignede en rumraket.

M Essens 1 2024 Side 28 Stjerneskud 02 800X800px

Bearnaise der ikke skiller

Der findes to sauce-tricks, der giver ganske gode resultater: Nemlig sous vide og stavblender. Hvad du er til, er i sidste ende en smagssag. Så giv det et skud og find din favorit bearnaise-metode.

Bearnaisen i sky

Den drilske sauce
Bearnaisen er en sauce, der er lige så elsket for sin syrlige fedme, som den er frygtet for sin tendens til at skille. Det har længe været betragtet som en form for kulinarisk ilddåb at lave bearnaise - en disciplin der skilte nybegyndere fra gourmander. Men faktisk er det slet ikke så svært, så længe du forstår, hvordan saucen hænger sammen. Kort sagt skiller din bearnaise, når den opvarmes til mere en 63°C. Derfor er det altafgørende, at du har god tålmodighed, arbejder med lave temperaturer og løbende pisker.

Hasselbach bearnaisekartofler
Hvis du elsker bearnaisesauce, så vil du elske denne opskrift. Manden bag de lækre bearnaise-kartofler er Rasmus Krarup Jensen. Til daglig driver han den populære madblog, Mandekogebogen.dk, ligesom han inspirerer sine følgere på instagram (@Rallekj) til at lave lækker mad i alle mulige afskygninger – fra nyskudt rådyr til lyserøde cupcakes.

Hasselbach Bearnaisekartofler 580X800px