Vild med vildt
Når Michael Hjulmand skal lave mad med familien, starter rejsen i skoven og slutter ved bålet. Vi har taget en snak med ”Jægerfar” om jagt, vildt og den hulemandsagtige glæde ved levende ild.
Når Michael Hjulmand skal lave mad med familien, starter rejsen i skoven og slutter ved bålet. Vi har taget en snak med ”Jægerfar” om jagt, vildt og den hulemandsagtige glæde ved levende ild.
Det spørgsmål har vi stillet 36-årige Michael Hjulmand, der til dagligt bor i Randers med sin kone og 3 børn. På sin Instagram "Jægerfar" deler han sin passion for jagt, vildt og pivlækker mad.
"Jeg elsker at arbejde med levende ild. Det er mere simpelt, rustikt og hulemandsagtigt.
Det giver også en anden, mere røget smag til maden. Du kan arbejde over hård varme, som giver dit kød den sprødeste skorpe, fordi det ikke ligger og koger løs i sin egen saft. Og du kan lave lækre simreretter, der bobler løs i timevis. Uanset hvad, så er der bare altid hyggeligt rundt om bålet. Det drager folk til, og skaber et rum for både ro og hygge."
Til 2 personer:
Det skal du bruge:
400 g dyrefilet
400 g små kartofler
5 stk grofthakkede forårsløg
200 g hakket grønkål
2 pakker Parmaskinke
2 fed Hvidløg
Ribs til pynt
Til salsa verde:
10 Ansjoser
3 fed Hvidløg
saft fra 1/2 citron
1 håndfuld hakket persille
1 håndfuld hakket frisk basilikum
2 tsk. dijonsennep
1 tsk. balsamicoeddike
Smag til med salt og peber, men pas på med salten, da ansjoserne i sig selv er meget salte.
Sådan gør du
At lave bålmad kræver ikke meget udstyr, men Jægerfar vil klart anbefale en god jern- eller støbejernsgryde- og pande. Det holder på varmen, slår sig ikke over ilden, og så er det bare fedt at arbejde med.
På kopkande.dk finder du de lækreste opskrifter med vildt kød. Men bare rolig, det er ikke et krav, at du selv går på jagt. I efteråret forhandler mange almindelige supermarkeder også vildt som krondyr og agerhøne. Så det er bare at kaste sig ud i det!