M Essens 3 2022 Side 30 Krondyr 1568X520px

Krondyr medaljoner

Er du også helt vild med vildt? Her er den perfekte guide til de lækreste medaljoner af krondyr og tilhørerende sauce. Servér med en god kartoffelmos, stegte svampe og lidt grønt for en himmelsk helhedsoplevelse. 

Information

Sådan gør du

Varm en stegepande langsomt op, så den er godt varm.
Smør dine medaljoner ind i olivenolie, salt og peber, og steg bøfferne uden ekstra fedtstof, indtil de har en lækker stegeskorpe på begge sider. Regn med et minut på hver side.
Fjern nu panden fra kogepladen, og smelt en god klat smør på panden. Tilsæt også gerne et fed hvidløg og et par kviste rosmarin. Sæt panden tilbage på kogepladen, skru ned på halv styrke og steg bøfferne, så de er rosa i midten–ca. 8-12 min. Vend bøfferne ofte, og brug en ske til at hælde smeltet smør over bøfferne løbende.
Lav en sauce ved at koge panden af med ½ dl balsamico og tilsæt 4 dl piskefløde samt rødvin efter smag. Kog saucen ned, indtil konsistensen er passende tyk. Smag til med salt og peber, og server med en god kartoffelmos, stegte svampe og lidt grønt.