M 5709554148170 14817 Suppetallerken Raw Titanium Black 700X460px

Ravioli med ricotta, svampe og trøffelolie

Hvordan laver man den perfekte hjemmelavede pasta, og kan det overhovedet betale sig at investere sin dyrebare tid i projektet?

I denne udgave af Femstjernet Gastro sætter vi fokus den italienske nationalret, der vækker glæde i både hverdagskøkkenet og på
Michelin-restauranter over hele verden.

Information

Sådan gør du

Hak 100 g champignon, 1 skalotteløg og 2 fed hvidløg i en foodprocessor. Steg det hele i lidt olivenolie.
Vend nu en håndfuld hakket basilikum, 125 g ricotta, 1 dl revet parmesanost og lidt citronsaft i grøntsagsblandingen, og smag til med salt, peber og et par dråber trøffelolie.
Skær 75 g champignon i skiver, og steg dem I smør, indtil de har fået farve.
Tilsæt nu 1 dl grøntsagsbouillon, og lad saucen koge i 5 min. Krydr med peber.
Kør pastadejen helt tynd på maskinen, og læg den på et bord med mel.
Tip Se længere nede på siden hvordan laver man den perfekte hjemmelavede pastadej.
Fordel fyld i små klatter på den ene halvdel af dejen, som du har penslet med lidt vand.
Fold herefter den anden halvdel af dejen henover fyldet, og pres den let sammen om fyldet.
Brug nu en ravioliform til at stikke dine raviolier ud.
M 4007371064835 K0803802555 Kuchenprofi Ravioliform 400X400px
Kog i 2-3 min i rigeligt let-saltet vand, og server med sauce, trøffelolie og frisk basilikum. Drys parmasan over retten lige inden servering.
M 4007371064835 K0803802555 Kuchenprofi Ravioliform 776X520px
Pasta Perfetta

Sådan laver du hjemmelavet pasta

Hvordan laver man den perfekte hjemmelavede pasta, og kan det
overhovedet betale sig at investere sin dyrebare tid i projektet?

Se opskriften her

Selvgjort er velgjort

Mange taber pusten, når de tænker på at skulle lave pasta fra
bunden. Men det er ganske uden grund. Det er hverken svært
eller synderligt tidskrævende, og resultatet bliver utrolig lækkert.
Bevares, det tager længere tid end at åbne en pose færdigkøbt,
men processen med at ælte, forme og tilberede pasta som en
ægte italiener er til gengæld meget sjovere. Og faktisk ret
afstressende, hvis du spørger os.
For at lave frisk pasta har du kun brug for tre ingredienser, nemlig
æg, mel og lidt salt, og du kan lave det i hånden. Meeeen… vi anbefaler
nu, at du anskaffer dig en god pastamaskine, som kan hjælpe
med både udrulning og udskæring af din pastadej. Det store spørgsmål
er selvfølgelig: Smager den hjemmelavede bedre end den
færdigkøbte? Vi siger klart ja, og vi har nok de fleste italieneres
opbakning. Men hvorfor ikke prøve det selv?

4006664284004 G28400 Gefu Pastamaskine Fritter 800X800px
M 83421181046 6001082600 Sauteuse Haptiq Scanpan 535X720px