Sådan laver du hjemmelavet pasta
Hvordan laver man den perfekte hjemmelavede pasta, og kan det overhovedet betale sig at investere sin dyrebare tid i projektet?
Mange taber pusten, når de tænker på at skulle lave pasta fra bunden. Men det er ganske uden grund. Det er hverken svært eller synderligt tidskrævende, og resultatet bliver utrolig lækkert.
Bevares, det tager længere tid end at åbne en pose færdigkøbt, men processen med at ælte, forme og tilberede pasta som en ægte italiener er til gengæld meget sjovere. Og faktisk ret afstressende, hvis du spørger os.
Information
Sådan gør du
Sigt de 400 g god mel og lav en ”vulkan” på bordet
Tilføj 4 æg og en knivspids salt. Vend det
hele sammen med en gaffel, og ælt færdig med hænderne, ca. 15 min
Tip Du kan også røre ingredienser sammen i en skål,
hvis du ikke vil arbejde direkte på bordet.
Pak dejen ind i film, og lad den hvile en ½ time på køl. Nu mangler du blot at
rulle dejen ud, og skære den i ønskede former, og det er klart lettest med en pastamaskine.
Del dejen i 4 stykker, mas dem først flade med hånden eller en kagerulle.
Kør herefter dejen
gennem maskinen, indtil pastaen har den rette tykkelse.
Nu kan du skære stykkerne til lasagneplader
eller ravioli i hånden, eller bruge maskinen til at lave spaghetti, fettucini eller noget helt tredje
Tip Hjemmelavet pasta skal som udgangspunkt
spilkoge ca. 4 min i en stor gryde uden låg med
ca. 1 l saltet vand pr. 100 g pasta
Hjemmelavet Ravioli
I denne udgave af Femstjernet Gastro sætter vi fokus den italienske
nationalret, der vækker glæde i både hverdagskøkkenet og på
Michelin-restauranter over hele verden. Prøv kræfter med at lave din egen hjemmelavet Ravioli med ricotta, svampe og trøffelolie.