M 83421181046 6001082600 Sauteuse Haptiq Scanpan 700X460px

Sådan laver du hjemmelavet pasta

Hvordan laver man den perfekte hjemmelavede pasta, og kan det overhovedet betale sig at investere sin dyrebare tid i projektet? 

Mange taber pusten, når de tænker på at skulle lave pasta fra bunden. Men det er ganske uden grund. Det er hverken svært eller synderligt tidskrævende, og resultatet bliver utrolig lækkert. 
Bevares, det tager længere tid end at åbne en pose færdigkøbt, men processen med at ælte, forme og tilberede pasta som en ægte italiener er til gengæld meget sjovere. Og faktisk ret afstressende, hvis du spørger os.

Information

Sådan gør du

Sigt de 400 g god mel og lav en ”vulkan” på bordet
Tilføj 4 æg og en knivspids salt. Vend det hele sammen med en gaffel, og ælt færdig med hænderne, ca. 15 min
Tip Du kan også røre ingredienser sammen i en skål, hvis du ikke vil arbejde direkte på bordet.
Pak dejen ind i film, og lad den hvile en ½ time på køl. Nu mangler du blot at rulle dejen ud, og skære den i ønskede former, og det er klart lettest med en pastamaskine.
4006664284004 G28400 Gefu Pastamaskine 400X400px
Del dejen i 4 stykker, mas dem først flade med hånden eller en kagerulle.
Kør herefter dejen gennem maskinen, indtil pastaen har den rette tykkelse.
Nu kan du skære stykkerne til lasagneplader eller ravioli i hånden, eller bruge maskinen til at lave spaghetti, fettucini eller noget helt tredje
Tip Hjemmelavet pasta skal som udgangspunkt spilkoge ca. 4 min i en stor gryde uden låg med ca. 1 l saltet vand pr. 100 g pasta
M 5709554148170 14817 Suppetallerken Raw Titanium Black 776X520px
Prøv din pastadej af

Hjemmelavet Ravioli

I denne udgave af Femstjernet Gastro sætter vi fokus den italienske
nationalret, der vækker glæde i både hverdagskøkkenet og på
Michelin-restauranter over hele verden. Prøv kræfter med at lave din egen hjemmelavet Ravioli med ricotta, svampe og trøffelolie.

Se opskriften her