M Essens 1 2024 Side 22 Pizza Mortadella 1568X520px

Information

Sådan gør du

Smør din pizzadej med pistaciepesto, og tilføj et lag frisk mozzarella.
Bag pizzaen i en brandvarm forvarmet ovn, gerne på en pizzasten, et bagestål eller i en pizzaovn.
Tip Bagetiden afhænger af temperaturen og metoden, men bunden skal være sprød og osten smeltet.
Pynt den færdigbagte pizza med skiver af mortadella, burrata og hakket pistacie.

Sådan laver du en grunddej

Der er lige så mange pizzadejsopskrifter, som der er italienske mamas 
og selvudnævnte pizzaeksperter. Vi er særligt glade for koldhævet pizza-
dej, da bunden bliver dejlig sprød, og smagen sidder lige i skabet. 
Sådan gør du: 

  1. Opløs 10 g gær i 3½ dl lunken vand 
  2. Tilsæt 500 g god Tipo 00 mel (ja, det gør en forskel), og ælt det 
    hele sammen i røremaskine i mindst 10-15 min
  3. Tilføj nu 2 tsk. havsalt og et touch af olivenolie, og ælt nogle minutter mere.
  4. Lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur under et fugtigt viske-
    stykke, og sæt herefter dejen på køl. Husk husholdningsfilm om skålen.  
  5. Dagen efter tager du dejen ud, gerne 4-6 timer, før du skal lave 
    pizzaen, former to boller og lader dem hæve videre tildækket ved 
    stuetemperatur, indtil du skal bruge dem. Når du skal strække dejen 
    ud, anbefaler vi, at du bruger hænder frem for kagerulle, så du ikke trykker luften ud dejen.
Shutterstock 277408259 800X1200px

Grønne forårspizzaer

En pizzabund er et blankt lærred, du kan udsmykke, som du vil. Mulighederne er uendelige, og kun kokkens fantasi sætter grænser. Her får du tre lækre varianter inspireret af den grønne årstid, der smager så fuglene synger.