Sådan laver du en grunddej
Der er lige så mange pizzadejsopskrifter, som der er italienske mamas
og selvudnævnte pizzaeksperter. Vi er særligt glade for koldhævet pizza-
dej, da bunden bliver dejlig sprød, og smagen sidder lige i skabet.
Sådan gør du:
- Opløs 10 g gær i 3½ dl lunken vand
- Tilsæt 500 g god Tipo 00 mel (ja, det gør en forskel), og ælt det
hele sammen i røremaskine i mindst 10-15 min - Tilføj nu 2 tsk. havsalt og et touch af olivenolie, og ælt nogle minutter mere.
- Lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur under et fugtigt viske-
stykke, og sæt herefter dejen på køl. Husk husholdningsfilm om skålen. - Dagen efter tager du dejen ud, gerne 4-6 timer, før du skal lave
pizzaen, former to boller og lader dem hæve videre tildækket ved
stuetemperatur, indtil du skal bruge dem. Når du skal strække dejen
ud, anbefaler vi, at du bruger hænder frem for kagerulle, så du ikke trykker luften ud dejen.