Lidt sødt på grillen
Overrask dine gæster med en dessert tilberedt over glødende kul. Vi har bedt madskribent og kogebogsforfatter Gitte Heidi Rasmussen komme med sine bedste bud på tre lækre grillede desserter til din grillaften. Her får du hendes bud på små en omgang banoff barbeque.
Information
Antal
4 personer
Sådan gør du
Smelt 50 g sukker på en lille pande ved middel varme, tilsæt peanuts og ryst, til de er karamelliserede. Læg dem til afkøling på et stykke bagepapir og hak dem groft.
Tilsæt vand og fløde og kog til karamelsauce. Varm hakket chokolade og fløde op under omrøring, til chokoladen er smeltet og saucen blank.
Halver bananerne på langs og pensl med olie. Grill bananerne på skærefladen ved direkte varme et kort øjeblik.
Vend dem og drys skærefladen med en blanding af marshmallows og letknuste kiks. Grill dem et par minutter på skindsiden ved indirekte varme, til marshmallows begynder at smelte og karamellisere.
Anret bananerne på tallerkenerne og kom en kugle vaniljeis ved. Drys med grofthakkede peanuts og hæld karamelsauce samt chokoladesauce henover. Server straks.