Lidt sødt på grillen
Overrask dine gæster med en dessert tilberedt over glødende kul. Vi har bedt madskribent og kogebogsforfatter Gitte Heidi Rasmussen komme med sine bedste bud på tre lækre grillede desserter til din grillaften. Her får du hendes bud på små dessertpizzaer med nektariner, honning, timian og nødder.
Information
Antal
4-6 små pizzaer
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og durumhvede, og lad det hvile i 15 min. Rør hvedemel i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem, til den er smidig og elastisk.
Del dejen i 4–6 små kugler og vend dem i olivenolie. Læg dem med afstand i en bradepande, dæk med plastfolie og sæt dem i køleskabet til næste dag.
Rul/træk dejen ud til små runde pizzaer på et durum-meldrysset bord. Pas på ikke at trykke luften ud af dejkuglerne.
Læg pizzabundene på en pizzaspade og smør dem straks med mascarpone. Læg nektariner i smalle både ovenpå og drys med grofthakkede nødder samt lidt timian.
Dryp med honning og grill de små pizzaer ved indirekte varme på en pizzasten eller bagestål i 6-8 min. De er færdige, når bunden er gylden og sprød og og nektarinerne en anelse karamelliserede.
Server straks med vaniljeis og ekstra honning.