Ingen sommer uden koldskål
Koldskålens syrlighed er den perfekte medspiller til kammerjunkerbundens knasende sødme. Server den med et tykt lag jordbær på en varm sommerdag.
Information
Sådan gør du
Start med at lave bunden ved at knuse 200 g kammerjunkere i en foodprocessor.
Bland med 80 g smeltet smør, en tsk. vaniljesukker og fintrevet citronskal.
Pres massen ned i en springform og stil på køl, mens du laver ostemassen.
Det gør du sådan: Udblød fire breve husblas. Varm en dl sødmælk op i en gryde og opløs tre spsk. sukker heri.
Hæld mælken over i en skål, hvor først korn- ene fra en vaniljestang, husblas og 5 dl kærnemælk røres i.
Tilsæt lidt citronskal og sæt på køl.
Nu er det ostens tur. Rør 200 g flødeost op med 30 g flormelis og en lille smule citronsaft i en ny skål.
Bland til sidst ostemasse og mælkemasse sammen og fordel fyldet i springformen.
Lad den køle ned i mindst 4 timer. Server med en ordentlig portion friske bær.