Ingen sommer uden koldskål
Panna cotta er en italiensk dessert. En slags fløderand – bare med lidt mere stil. Denne koldskåls-panna cotta med tykmælk blander det bedste fra det danske og det italienske køkken i en dessert, der passer perfekt til årstiden.
Information
Sådan gør du
Læg 3 blade husblas i koldt vand i 5-6 minutter.
Pisk 2 æggeblommer med 50 g sukker og rør 0,5 ltr tykmælk i med en ske.
Kog 1,5 dl piskefløde op med kornene fra en vaniljestang og fintrevet skal fra en halv citron i ½ minuts tid.
Lad fløden køle af et par minutter og læg husblassen i fløden.
Når hus- blassen er smeltet og kølet ned til ‘fingervarm’, hæl- der du flødeblandingen over tykmælken, mens du langsomt rører.
Hæld massen på portions-glas og lad dem stivne i køleskabet i et par timer.
Imens laver du din kammerjunker-crumble. Bland 150 g mel, ½ tsk vaniljesukker, 50 g rørsukker og en fingerspidssalt i en skål.
Gnid 100 g smør i og herefter et æg, som blandes i med hånden.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Bag i 10 minutter.
Server din panna-cotta med kammerjunker-crumble og halve jordbær.