Lauras krydder-lagkage med appelsinkompot og flødeost-frosting
Den syrlige kompot og søde frosting er det perfekte modspil til kagens krydrede smag i dette julede mesterstykke. Kagen er bagt i springform, halveret på midten og fyldt med kompot og smukke stjernedutter af flødeost-frosting. Låget er pyntet med mere frosting (mums), tørrede appelsinskiver, nelliker, kandiseret appelsinskal og julekrymmel. Som Laura siger: ”Lad julehumøret og fantasien bestemme, hvad du vil pynte med”.
Information
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175 g varmluft.
Pisk smør med sirup, farin og muscovadosukker til det er let og luftigt.
Pisk så ét æg i ad gangen, så massen ikke skiller.
Bland de tørre ingredienser godt i en skål. Sigt herefter blandingen ned i dejen og vend det sammen til det er ensartet.
Smør siderne på en ø24 form med smør eller bagespray og for bunden med bagepapir
Kom dejen i formen og bag i den forvarmede ovn i ca. 30-35 min
Kagen er klar, når en tandstik kommer op uden kage på.
Lad kagen køle helt af på en bagerist.
Tip Den kan befries fra formen efter ca. 30 minutter.
Appelsinkompot
Udblød husblas i koldt vand i minimum 10 min.
Skær appelsinerne i tern og undgå så meget af de hvide bitre hinder som du kan.
Tilsæt citronsaft, appelsinskal og sukker og lad blandingen komme op at koge og koge en smule ind hvis der er meget væske.
Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas.
Rør rundt så husblassen smelter.
Lad kompotten køle af og sætte sig lidt i køleskabet.
Flødeost frosting
start med at piske smøret hvidt. Det tager 3-4 minutter.
Tilsæt flormelis og vaniljesukker og forsæt med at piske et par minutter.
Tilsæt den kolde flødeost og tilsæt så citronsaften lidt ad gangen til blandingen er ensartet.
Tip Her kan også tilføres hvid pastafarve hvis man vil have sin frosting helt snehvid.
Samling af kagen
Del krydderkagen i to halvdele.
Put 1/3 af frostingen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt stjernedutter ud rundt langs kanten af bunden.
Fordel herefter den afkølede appelsinkompot på midten af bunden.
Placér toppen af kagen på bunden og dæk toppen med et tyndt lag frosting.
Sprøjt herefter stjernedutter ud langs kanten af kagen i 2-3 rækker.
Pynt evt. med appelsinskiver, nelliker, kandiseret appelsinskal og julekrymmel.
Tip Her er det kun fantasien og julehumøret der bestemmer.
Krydderi på tilværelsen
Krydderkagen er tilbage, men ikke nødvendigvis som vor mor lavede den.
Vi har samlet nogle af Danmarks mest kreative madbloggere og bedt dem
om at komme med bedste bud på en krydderkage anno 2023.