Mochi-is
Der er en ny istrend i byen, og du vil elske den! Mochi er en sød japansk riskage, som bliver brugt til både søde desserter og madlavning. Nu har nogen fået den geniale idé at fylde den bløde mochi-dej med is, og resultatet er superlækkert. Du kan bruge lige den type is, du har lyst til.
Information
Antal
12 stk.
Sådan gør du
Start med at scoope nogle iskugler, og frys dem individuelt på et fad med bagepapir. Du kan også bruge en silikoneform med små halvkugler.
Nu skal du lave din mochi-dej. Det gør du ved at hælde sød rismel, sukker og flormelis i en plastikskål. Tilsæt vand, og bland, indtil massen er lind.
Dæk skålen med folie, og giv den nu et minut i mikroovnen, og ælt massen til en kugle med en våd dejskraber. Dejen er meget klistret. Giv nu dejen et minut mere i mikroovnen.
Tip Du kan smagsætte din mochi-dej med kakoapulver, matcha, vaniljeekstrakt eller kokosmælk, hvis du ønsker.
Prøv også at indfarve dejen med
frugtfarve. Bare et par dråber
burde gøre det.
Placér et stykke bagepapir på køkkenbordet, og drys lidt maizena herpå. Drys også lidt maizena på dejkuglen. Rul dejen ud til en ½ cm. tykkelse, og lad den køle ned i køleskabet en halv times tid. Tilføj mere maizena, hvis det klistrer for meget.
Skær cirkler ud af dejen med en småkageform, læg en iskugle på, og fold dejen rundt om isen. Klem kanterne godt sammen, så de ikke går op. Pak mochiisen ind i husholdningsfilm, og frys mindst 1 time.
Lad dejen tø en anelse op, før du serverer.
Iskolde fristelser
Når temperaturen siger sommertøj og solbriller, er det tid til is. Og hvorfor ikke lave dem selv? Her er vores bud på sommerens lækreste isfristelser.