Information
Dej
Bland mel og sukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml hurtigt dejen med vand.
Fordel dejen i en smurt tærteform.
Tip Vi anbefaler tærteform no. 8 fra Pillivuyt - 25 cm.
Stil den tildækket i køleskabet i mindst en time - gerne mere.
Forbag i ovnen 15 min. ved 180 grader varmluft.
Fyld
Pisk smør, rørsukker og fløde til blandingen er luftig. Tilsæt æggeblommer og pisk et par minutter mere.
Tilsæt mandler, som du har blendet til mel, hakket hvid chokolade og 100 g finthakket rabarber.
Fyld tærten med massen
Skær rabarberstængler i diamantforme til mønsteret på toppen. Sørg for, at de er nogenlunde lige store.
Arrangér 6 stykker i midten som en blomst og arbejd dig ud af.
Bages 25-30 minutter ved 180 grader varmluft.
Tip Servér den lun med en god vaniljeis.
Madglad
Rabarber er med sin syrlige smag og smukke farver populær i de danske køkkenhaver. Se flere gode idéer til, hvordan du kan bruge rabarber i alt fra curds til cocktails.