En kulinarisk jordomrejse

Føler du også trang til at peppe måltiderne lidt op og drømme dig væk til mere fjerne himmelstrøg, så er du ikke alene. Vi er mange der længes efter at rejse ud i verden og nyde lidt sol og god mad. Så tag med os på en kulinarisk jordomrejse og få inspiration til en lidt mere eksotisk madplan – baseret på ingredienser fra din lokale købmand.

Tunesisk Shaksuka 550X700

Food trend: Globalt & lokalt

Den begrænsede bevægelsesfrihed, vi oplevede under Covid-19, har været med til at kickstarte én af de helt store globale food trends: At handle lokalt, men søge kulinarisk inspiration i fjerne egne af verden. Gennem maden, krydderierne og smagene besøger vi eksotiske rejsemål og drømmer os hen til en tid, hvor vi igen kan nyde maden on location. Selvom trenden i høj grad er resultatet af en omgang rejsefeber, tyder alt på, at den vil vare ved hele 2023, selv efter alle grænser igen er åbne. Det er vi glade for, for verden byder nemlig på et sandt overflødighedshorn af spændende smagsoplevelser, der bare venter på at blive nydt.

Gambas al ajillo

En tapas-klassiker, som er let at anrette i skåle og sende rundt om bordet, mens snakken går og rødvinen får ben at gå på.

Sådan gør du

1. Rens og pil en bunke rå tigerrejer

2. Varm friskhakket chili, smør, god olivenolie og hvidlæg i en gryde, og tilsæt herefter salt og peber. 

3. Lad det hygge sig i 15 min.

4. Læg rejerne i et fad, hæld chili-hvidløgsblandingen over, og bag det hele ved 200°C i 8-10 minutter. 

5. Drys med frisk persille, og servér rygende varmt.

 

Gambas 500X700
Kk Magasiner Topspot 1568X520px Essens07 2022 (1)

Lad optimismen blomstre. Nyd vores forårsmagasin 2022 her