Gratinerede østers

Østers Essens 3 2021 Side 46 Scanpan 83421156891 54403600

Ka’ du li’ østers?

Østers deler vandene, og sådan har det altid været. Men stadig flere får øjnene op for, at det kan være en stor oplevelse at tilberede og nyde det eftertragtede skaldyr efter alle gastronomiens regler. Vi dykker ned under havoverfladen og sætter fokus på skaldyrenes sande perle, der passer perfekt til nytårsaften.

Information

Antal
12 østers

sådan gør du

Åbn dine østers forsigtigt og hæld vandet fra.
Tip Læs vores guide til, hvordan du åbner dine østers, længere nede i artiklen.
Sæt dine østers i et ovnfast fad.
Du kan eventuelt fore bunden med salt, så dine østers står fast.
Smelt smør i en gryde og tilsæt alle ingre- dienserne på nær osten.
Fyld skallerne med saucen og top med revet ost.
Giv dine østers en kort tur under grillen, indtil osten er smeltet og gylden.
Tip Server med et godt glas bobler.
5703553010056 110200000 Oesterskniv Zwilling 1

Sådan åbner du en østers

1. Hold din østers i et viskestykke eller tag en tyk grillhandske på. Den dybe side af østersen skal vende ned mod gulvet.

2. Stik kniven ind i bunden af østersen ved musklen, roter den lidt til, du mærker et lille knæk, og før kniven hele vejen.

3. Fjern den øverste skal og skær dyret fri fra den nederste skal – ganske forsigtigt.

4. Nyd nu din østers naturel eller garner med f.eks. citron og løg. Server på et fad af is, så dine østers holders sig friske og indbydende.

Ingen nytårsfest uden boblende drinks