Flødebolle juleklokker

KK Essens3 Flødeboller Juleklokker 1568X520px

Lenas juleklokker

Skal det være elegant, minimalistisk og ustyrligt velsmagende, så er Lena Warbergs juleklokker et godt bud. Bunden er mørdej med revet appelsinskal og lakrids, mens skummet er smagt til med både hvid gløgg-ekstrakt og alkoholfri rom. Hele herligheden er beklædt med hvid chokolade og pyntet med guldpulver.
@lena_warberg

Information

Sådan gør du: Mørdejsbunde

Kom hvedemel, flormelis og smør i en blender, eller bland det sammen, så alt smør er smuldret sammen. Tilsæt appelsinskal og lakrids. Pisk ægget lidt sammen i en skål, og kom det meste af ægget i dejen og ælt det sammen. Er dejen tør, kommes det sidste æg i.
Pak dejen ind i husholdningsfilm eller en lufttæt pose og lig den på køl i min. 30 min. Rul herefter dejen ud mellem 2 stykker husholdningsfilm, til ca. 3 mm., og stik små bunde ud der passer til formen (lidt mindre end formen).
Kom bundene på en bageplade med bagepapir eller en air mat bagemåtte. Jeg bager mine bunde med mine Silikomart bagemåtter både under og over bundene. Bag bundene ca. 8-10 min. V/ 200 gr. (ikke varmluft). Hold øje med bundene så de ikke bliver mørke.

Sådan gør du: Chokoladeskaller

Smelt chokoladen i mikroovnen, til max 49 grader. Hak de 100 g. chokolade i mindre stykker, og kom det i den varme chokolade lidt efter lidt, til den smeltede chokolade har en temperatur på 28/29 grader.
Kom lidt guld dust i Silikomart flødebolleformen, og fyld derefter formene med den smeltede chokolade. Sørg for at få det godt op af kanterne. Tøm formene for overskydende chokolade, og gem det til lukningen af flødebollerne.
Lad skallerne stå til de har sat sig, gerne til dagen efter.

Sådan gør du: Flødebolleskum

Pisk æggehviderne til de skummer, enten med en elpisker eller på en røremaskine med piskeris på. Tilsæt 1 tsk. Sukker og pisk videre til æggehviderne er helt stive.
Kom gløgg ekstrakt (rom), sukker og glukosesirup i en gryde og varm det op til 117 grader. Kom gløgg-siruppen i æggemassen mens der stadig piskes. Hældes langsomt i, i en helt tynd stråle. Pisk videre i ca. 15 min. Til skummet afgiver en hul lyd.
Når skummet er max 30 grader kommes det i en sprøjtepose og fyldes i chokoladeskallerne. Fyld dem ikke helt op, der skal være plads til bunden og lukningen.
For at få en kraftigere smag af hvid gløgg, kom jeg noget gløgg ekstrakt i en marinade sprøjte, og fyldte det i midten af alle flødebollerne. Til sidst kommes en bund ovenpå skummet. Temperer igen den hvide chokolade, og luk flødebollerne.
Lad igen flødebollerne sætte sig. Stil evt. Flødebollerne på køl inden du tager dem ud af formen.
Når du har taget flødebollerne ud af formen, sprayes eller pensles de gerne med mere guld dust, hvis de ikke har farve nok. Guldkuglerne sættes fast på toppen med et lille klat chokolade.

Flere flødeboller med smag af jul