Isabellas nissehuer
Så blev det alligevel jul i år. Med disse søde nissehuer har Isabella Svensson skabt nogle superelegante, men ultra julede flødeboller, som vil vække glæde hos både børn og voksne. Selve hatten er lavet af hvid chokolade blandet med rød chokoladefarve og med en miniskumfidus som kvast. Mums.
@danishdelight
Information
Sådan gør du: Flødebolleskum
Kom sukker, glukosesirup og vand i en gryde og kog til ca. 115 grader.
p og vand i en gryde og kog til ca. 115 grader. Kom i mellemtiden æggehvider og sukker i en skål og pisk, til æggehviderne begynder at skumme.
Den varme sukkerlage skal nu tilsættes til de skummende æggehvider. Hæld sukkerlagen ned langs kanten af skålen, mens der fortsat piskes. Det er vigtigt, at sukkerlagen ikke rammer piskeriset.
Når al sukkerlagen er tilsat til æggehviderne, piskes der videre på medium hastighed, indtil massen er afkølet og skummet er fast. Det tager 10-15 min. at piske en perfekt flødebolleskum.
Tilsæt vaniljepaste og mandelaroma og vend forsigtigt.
Kom skummet i en sprøjtepose.
Sådan gør du: Marcipanbunde
Rul marcipanen på et bord drysset med flormelis. Brug en udstikker til at
udstikke små, runde bunde.
Sådan gør du: Chokoladeskaller
Smelt 1/3 af chokoladen til en temperatur på 45 grader.
Tilsæt chokoladefarve og den resterende chokolade, og varm op til ca. 30 grader.
Støb chokoladeskallerne i Silikomart ”mini
puff”-form og sæt formen på frys til chokoladen har sat sig.
Fyld chokoladeskallerne 2/3 op med flødebolleskum. Placer et amarenakirsebær og en marcipanbund på hver flødebolle. Afslut ved at lave en bund af chokolade.
Lad chokoladen sætte sig endnu en gang på frys. Befri flødebollerne fra formen.
Dyp bunden af hver flødebolle i den
resterende smeltede chokolade og dyp i kokosmel. Brug lidt chokolade til at klistre en mini skumfidus på toppen af hver flødebolle, så det ligner små nissehuer.
Drys evt. med en smule flormelis.