Biancas miniflødeboller
Biancas bud på julens flødeboller er i miniatureformat og lige til at hapse. Det skønne hindbærfyld giver en smag af sommer midt i en kold tid, mens den bagte marcipanbund bringer julehumøret helt i top. Bør nydes mindst to ad gangen.
@homebybianca
Information
Sådan gør du: Marcipanbunde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Ælt marcipanen blød og kom en smule flormelis på bordet, så marcipanen ikke klistrer
fast.
Rul marcipanen ud til 4 mm tykkelse.
Udstik bundene med en rund udstikker, som passer til formen. Til formen her er brugt en udstikker på 3,5 cm i diameter. Bunden skal være en smule
mindre end formen, så den kan lukkes med chokolade bagefter.
Kom bundene på en bageplade med bagepapir og bag i ca. 7 minutter til de er let
gyldne.
Afkøl bundene.
Sådan gør du: Chokoladeskaller
Start med at temperere din chokolade og kom den i en sprøjtepose.
Fordel chokoladen i din form og brug bagsiden af en teske til at få chokoladen helt op
ad siderne.
Hæld det overskydende chokolade fra på et stykke bagepapir.
Sådan gør du: Hindbærskum
Kom glukosesirup, sukker og vand i en gryde og varm det forsigtigt op til 118 grader.
Kom æggehviderne i en skål og pisk til de skummer. Tilsæt 15 g sukker til æggehviderne og pisk det stift ved mellem hastighed.
Hæld den kogte sukkerlage i marengsmassen i en tynd stråle mens der piskes ved høj
hastighed.
Fortsæt med at piske til skålen ikke længere er varm og skummet er stift. Det skal
være så skummet virker solidt. Pisk ca. 8 minutter.
Skummet skal være under 28 grader før det kommes i formene.
Tilføj hindbærpulver og piske det igennem til sidst.
Kom skummet i en sprøjtepose og fordel det i chokoladeskallerne. Fyld ikke helt op til kanten. Der skal være plads til marcipanbundene.
Sådan samler og pynter du
Kom en marcipanbund i hver flødebolle og smelt forsigtigt din resterende tempererede
chokolade, som du bruger til at lukke flødebollerne.
Kom flødebollerne i køleskabet og lad dem stå 5-10 minutter. Skub dem ud af din silikoneform.
Når du er klar til at pynte, skal du starte med at komme æggehviden i en skål og røre flormelis i lidt ad gangen indtil
glasuren danner toppe, som kan blive stående.
Tjek det ved at løfte din gaffel eller dit piskeris op af massen.
Vil du gerne have lidt farve i, skal du bruge pasta eller pulverfarver, for at sikre at
glasuren holder formen.
Kom glasuren i en sprøjtepose og brug den til sprøjte de fine juletræer ud. Pynt juletræerne med krymmel.