Grydekylling
Duften af kylling, der bobler veltilfreds i gryden, bringer minder frem hos de fleste, der kan huske tiden før mobiltelefoner, internet og computer i hjemmet. Bevares, skindet bliver måske mindre sprødt end i ovnen, men til gengæld får du supersaftigt kød og en uimodståelig sauce.
Information
Sådan gør du
Start med at skylle og rense kyllingen grundigt indvendigt. Fyld kyllingen med persille, luk med kødnål, og krydr med salt og peber udvendigt.
Nu skal du brune 1 spsk. smør i en stor gryde og herefter brune kyllingen på alle sider. Tilsæt et finthakket løg samt 5 dl vand, og steg kyllingen med brystsiden nedad ved lav varme en times tid. Husk låg på gryden. Vend en enkelt gang undervejs.
Når kyllingen er klar, tager du den op og lader den hvile ca. 15 min. Brug ventetiden på at si stegeskyen og koge den op med 1 dl fløde. Jævn med lidt mel og vand, og tilsæt den klassiske saucekulør. Smag til med salt og peber.
Tip Servér kyllingen med hjemmelavet agurkesalat, rabarberkompot og nye kartofler
Retromad
Hvem skulle have troet, at maskeret blomkål, fløderand, grydekylling og rejecocktail skulle komme på mode igen? Her får du vores take på klassiske 70’er-retter, der smager mindst lige så godt i dag.