Hønsekødssuppe
Klassisk hønsekødssuppe - en kærlig hilsen fra mormors suppegryde. Fyldt med håndskårne grøntsager og saftig kylling - serveret rygende varm med friskkværnet peber på toppen, og evt. en friskbagt flute ved siden af.
Information
Tilberedningstid
2 timer
Antal
4 personer
Kyllingen
Rens kyllingen og læg den i en stor gryde med brystet nedad. Hæld vand over til den er dækket.
Tilsæt lidt blandet grøntsager (porretoppe, gulerod eller lignende), lidt hele peberkorn, bouillonterninger og salt, og bring gryden i kog.
Lad kyllingen koge ved svag varme, under låg, i ca. 45 minutter - skum af undervejs.
Sluk for blusset og lad kyllingen trække 15-20 min. i vandet, inden den tages op og kødet pilles fra, når den er let afkølet.
Kog i mellemtiden bouillonen ind ved høj varme, til den har en god smag og mængden er passende til en portion suppen. Sigt den efterfølgende, og hæld suppen tilbage i gryden.
Fyldet
Skær kyllingen i mundrette bidder og læg det til side.
Skræl gulerødder og knoldselleriet, og skær i mindre stykker.
Rens porrerne og snit dem i ringe. Du kan med fordel bruge de grove toppe til at koge sammen med kyllingen.
Hæld alle grøntsagerne i suppe, og lad dem tilberede ved svag til middel varme, til de er møre, men gerne med et let bid.
Tilsæt kyllingen og lad den varme igennem, og smag suppen til med salt og friskkværnet peber.
Server suppen rygende varm, med rigeligt friskkværnet peber på toppen, og evt. med et friskbagt flute ved siden af.