Kæmpetartelet
med kylling, jordskokker og sprød bacon
Information
Antal
4 stk.
Tarteletterne
Brug en udstikker
til at skabe 8 cirkler på ca.
Ø13 cm.
Brug en mindre udstikker
til at lave et hul i midten
af 4 af butterdejscirklerne, så
de danner 'ringe'.
Placér ringene ovenpå de 4 hele butterdejscirkler
for at danne kanten af tarteletterne
Bag ved 200° C i ca. 20 min
eller indtil de er sprøde og gyldne.
Fyldet
Skræl og kog jordskokkerne
til de er møre. Lad dem køle af og skær
dem i mindre stykker.
Kog kyllingen
mør i vand og bouillon.
Gem en smule
af kyllingevandet til sovsen.
Riv eller
skær kyllingen i mundrette bidder.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel.
Tilsæt fløde og kyllingevand gradvist,
og pisk konstant, indtil det bliver til en
tyk sovs.
Vend kyllingen og jordskokkerne
ned i sovsen. Smag til med salt
og friskkværnet sort peber.
Placér
bacon på en bageplade og bag det ved
200° C, indtil det er sprødt. Knus baconen
let, så det bliver til groft krymmel.
Servering
Hæld sovsen i kæmpetarteletterne.
Pynt med sprød bacon, karse, kørvel
og persille.
Tip Tarteletter er det ultimative
våben i kampen mod madspild.
Skallen er perfekt som fartøj for
alle dine rester, uanset om det
hønsekød, oksekød, fisk
eller grøntssagsrester.
Lækre tarteletter i nye klæder
Vi kender og elsker alle den klassiske tartelet med høns i asparges, men hvorfor lade sig begrænse
til én slags tartelet, når verden nu bugner af spændende smage og ingredienser?
Her får du 3 tarteletter med et twist, som dine julefrokostgæster vil elske.