Crème Brûlée med grape

Kager 1200X364px Creme Brulee

Information

Antal
10
Bagetid
35 minutter

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 140 °C. Klargør et ildfast fad med 10 crème brûléeskåle. Kog 1 liter vand, og stil den til side.
Pisk æggeblommerne med sukker til de er let skummende - et par minutter ved håndkraft er nok.Bring fløden i kog i en lille kasserolle sammen med vaniljekorn og revet grapeskal. Tag gryden af varmen så snart fløden koger. Hæld den varme fløde - lidt ad gangen - i æggeblommerne, mens der piskes således, at fløden legerer æggeblommerne let.
Hæld 125 ml creme i hver crème brûléeskål. Sæt det ildfaste fad i ovnen, og hæld det forkogte vand i det ildfaste fad således, at vandet når halvvejs op ad crème brûléeskålenes kanter. Bag creme brûléerne i 35 minutter. De er færdige, når de giver efter ved et let tryk – de vil stivne yderligere, efterhånden som de køler af.
Tag crème brûléerne op af vandbadet, og lad dem køle af i min. 3 timer i køleskabet.
Lige inden servering drysses hver af de afkølede crème brûléer med et tyndt og jævnt lag rørsukker, ca. 1 spsk. Brænd overfladen med en gasbrænder, til den er karamelliseret.

35 minutter i køkkenet med Pillivuyt

Pillivuyt er ægte fransk porcelæn, som hovedsageligt bliver produceret med afsæt i gamle håndværksmæssige traditioner. Vi indbyder til let og lækkert sommermad med Pillivuyt. Kom med i køkkenet, hvor vi laver mad på kun 35 minutter. 

Opskrifter