Information
Sådan gør du
Skyl og kog linserne i ca. 20-25 min.
Hæld vandet fra.
Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
Find ovnfast fad frem. Bred linserne ud på en bradepande
med bagepapir og rist dem i ovnen i 10. min, til de er gyldne.
Lad dem køle af.
Skær smørret i tern og smuldr det med sukker og mel.
Bland herefter havregryn, vaniljepulver og kanel i.
Stil dejen på køl i
30 min.
Skær æbler i tern og hak nødderne.
Fordel først ca. 1/3 af dejen
i klumper på den varme pande og læg herefter æbler og bær ovenpå.
Bland 2/3 af nødderne og 2/3 af linserne med den resterende dej og læg
ovenpå æbler og bær.
Sæt stegepanden i ovnen i ca. 45 min., indtil din
crumble har fået en gylden og sprød overflade.
Vend den resterende
1/3 hasselnødder og linser med 1 tsk honning og drys på toppen.
Tip Du kan bruge en støbejernspande i stedet for et ovnfast fad. Den skal så dog stilles i den kolde ovn og varmes op sammen med ovnen.