Gin Hass cupcakes

0015 M Essens 1 Side 27 Gin Hass 03 (1)

Gin Hass er opfundet af den danske bartender, Kim Hass, og har hurtigt taget Danmark med storm. Opskriften er simpel - gin, mangosirup, lime og lemonsodavand - men nogle gange er det enkle bare bedst. Disse Gin Hass-inspirerede cupcakes bygger på en hvid chokoladekage med en halvcirkel af mangocurd i midten og toppet med en blød, hvid chokoladecreme.

Information

Antal
12-15 stk.
Forfatter
Stine Carlsen

Sådan gør du - cupcakes

Pisk æg og sukker luftigt.
Hak chokoladen.
Smelt smørret og halvdelen af den hvide chokolade
Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen. Tilsæt smør/chokoladeblandingen. Vend resten af den hakkede chokolade i dejen.
Smør muffinsformene med lidt smeltet smør. Fordel dejen i muffinsformene. Bag kagerne ved 180 grader i 25 min.

Sådan gør du - mangochurd

Læg husblas i koldt vand.
Riv skallen på limen og gem den til den hvide chokoladecreme.
Skær mango i tern og kog med saften fra limen, gin og det halve af sukkeret.
Pisk æg og resten af sukkeret luftigt. Når mangoternene er bløde, blendes det og sies ned i æggemassen. Vend det godt sammen, og hæld det tilbage i gryden. Varm op under omrøring, til massen er 65 grader. Tag gryden af varmen.
Pres husblassen fri for vand, og tilsæt til den varme curd. Tilsæt herefter smørret og rør godt rundt, til det er smeltet.
Lad massen afkøle en smule og fordel den i en silikoneform med halvkugler. Frys halvkuglerne.

Sådan gør du - hvid chokoladecreme

Læg husblas i koldt vand.
Hak chokoladen.
Varm fløden op til kogepunktet - det er vigtigt, at den ikke koger. Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade og rør i midten af skålen med en dejskraber til massen samler sig.
Pres husblassen fri for vand og smelt den i chokoladefløden.
Tilsæt skallen fra lime
Kom med det samme husholdningsfilm over fløden - så den rører fløden. Sæt fløden på køl, til den er kold og gerne natten over.
Herefter piskes fløden luftig og stiv med en håndmikser og kommes i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Pynt

Grav med en teske et hul i cupcakes’ne som passer til de frosne mangocurd-halvkugler.
Placer en halvkugle i hver cupcake.
Tip Kagerne kan stænkes med lidt gin
Sprøjt en rose på toppen af hver cupcake med chokoladecremen.
Pynt med lidt mangotern og et mynteblad.
Kk Magasiner Topspot 1568X520px Essens07 2022 (1)

Lad optimismen blomstre. Nyd vores nye forårsmagasin. Læs her