Spred god stemning med denne fusion af amerikansk cheesecake og cubansk mojito. De smukke lime-halvkugler med et touch af rom og mynte samt de friske limebåde og mynteblade giver perfekt modspil til cheesecakens søde ostefyld og sprøde kiksebund. Kage-diplomati når det er allerbedst
Information
Antal
8 - 12 personer
Forfatter
Stine Carlsen
Sådan gør du - kiksebund
Smelt smørret
Knus kiksene og blend dem herefter sammen med det smeltede smør
Beklæd en springform (26-28 cm) med bagepapir i bunden og kageplast i siderne
Pres kikseblandingen glat i bunden og godt ud til kanten
Sæt bunden på køl
Sådan gør du - flødeostcreme
Læg husblas i koldt vand
Riv limeskal og gem limesaften til geléen
Pisk flødeost med flormelis og revet limeskal
Pisk fløden til blødt skum i en skål for sig
Pres husblassen fri for vand
Tag en smule af flødeosteblandingen og varm forsigtigt op sammen med husblas, til husblassen er smeltet
Bland med en smule mere af flødeostecremen
Gentag dette et par gange og hæld derefter husblasblandingen i skålen med flødeostecreme
Vend til sidst flødeskummet i
Put cremen i en sprøjtepose og sprøjt det over kiksebunden
Sørg for at sprøjte langs siderne først for at få en flot kant
Gem en smule af cremen i en skål
Farv cremen med grøn pasta- eller frugtfarve og fordel cremen i en silikoneform med halvkugler
Frys kuglerne
Sæt kagen på køl i min. to timer
Sådan gør du - mojitogelé
Læg husblas i koldt vand
Kog limesaft, vand, sukker, rom og mynte godt op
Sigt saften gennem en fin si
Pres husblassen fri for vand, og rør den ud i saften sammen med lidt grøn farve
Lad geléen afkøle og fordel den i silikoneforme med halvkugler - gerne i forskellige størrelser
Frys halvkuglerne til de er helt frosne
Sådan gør du - pynt
Pynt kagen med halvkugler af både gelé og ostecreme, så kagen er dækket
Pynt desuden med mynteblade og limebåde
Gin Hass cupcake
Disse Gin Hass-inspirerede cupcakes bygger på en hvid chokoladekage med en halvcirkel af mangocurd i midten og toppet med en blød, hvid chokoladecreme.
Piña Colada moussekage
Med sin smag af ananas og kokos sender denne eksotiske cocktailkage tankerne i retning af palmestrande og solnedgange i det Caribiske øhav
Lad optimismen blomstre. Nyd vores nye forårsmagasin. Læs her