Piña Colada er måske en af de allermest kendte cocktails i verden. Med sin smag af ananas og kokos sender den tankerne i retning palmestrande og solnedgange i det Caribiske øhav. Her får du en lækker moussekage i en smuk form, baseret på det bedste fra cocktailen med en bund af kokosmakron, fyld af ananascurd og kokosmousse og en smuk hvid chokolade-glaze. Pyntes med tørrede ananasblomster
Information
Antal
8-12 personer
Forfatter
Stine Carlsen
Form
Silikomart Raggio 19,5 cm
Sådan gør du - kokosmakronbund
Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker lidt af gangen. Pisk til marengsen er sej, og sukkeret er opløst.
Blend mandler og kokosmel og vend det forsigtigt i marengsen.
Fordel dejen på bagepapir, så det cirka passer som bund i formen. Den kan sagtens skæres til efter bagning. Lav gerne et lag på 1-2 cm i højden.
Bag bunden ved 170 grader i 20 min. Når den er afkølet, skæres den til, så den passer i silikoneformen. Lad gerne bagepapiret sidde på.
Sådan gør du - ananascurd
Læg husblas i koldt vand.
Skær ananas i små tern og kog med saft og skal fra citronen og det halve af sukkeret.
Pisk æg og resten af sukkeret luftigt.
Når ananasternene er bløde, blendes det og sies ned i æggemassen. Vend det godt sammen, og hæld det tilbage i gryden. Varm op under omrøring, til massen er 65 grader. Tag gryden af varmen.
Pres husblassen fri for vand, og tilsæt til den varme curd. Tilsæt herefter smørret og rør godt rundt, til det er smeltet. Lad curden køle ned og fordel den på kokosmakronbunden. Frys bunden med ananascurd.
Sådan gør du - kokosmousse
Flæk vanillestangen og skrab kornene ud.
Læg husblas i koldt vand.
Kom kokosmælk, lys rom, sukker, revet citronskal og den tomme vanillestang i en gryde. Kog blandingen op til sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen
Pres husblassen fri for vand og smelt den i kokosblandingen.
Tilsæt vanillekornene til kokosblandingen og sæt derefter på køl.
Pisk fløden til blødt skum. Det må gerne være lidt flydende.
Når kokosblandingen er afkølet tilsættes lidt flødeskum ad gangen til det hele er blandet.
Hæld kokosmoussen i silikoneformen og lad den sætte sig en smule.
Kom den frosne kokosmakronbund med ananascurd i formen med bagepapiret opad. Herefter kan bagepapiret nemt fjernes.
Tip Stænk evt. bunden med lidt lys rom.
Frys kagen til den er helt frossen.
Sådan gør du - glaze
Læg husblas i koldt vand.
Kog sukker, glukosesirup og sødmælk op under omrøring, indtil sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen.
Pres husblassen fri for vand og smelt det i den varme mælke-/sukkerblanding.
Hak chokoladen og kom den i en høj beholder.
Hæld mælk-/sukkerblandingen over chokoladen. Tilsæt pastafarve
Tip Du kan også tilsætte guldstøv
Før forsigtigt en stavblender i blandingen og blend til glazen er jævn. Det er vigtigt, at stavblenderen er nede i glazen hele tiden, så der ikke kommer for mange luftbobler. Tag forsigtigt blenderen op og dæk glazen med husholdningsfilm (så det rører glazen)
Når glazen er 32 grader hældes den over den helt frosne kage.
Tip Pynt kagen med smukke ananasblomster: Bag ananasskiver i mikroovnen i 1-2 min, til de er bløde. Placer dem i en halvkuglesilikoneform (eller muffinforme) og bag dem i ovnen ved ca. 100 grader, til de er gyldne. Det tager ca. 4 timer. Placer 3 krymmel-guldkugler i midten.
Når kagen er overhældt med glaze, skal den stå til den er tøet op. Det tager ca. 1-2 timer ved stuetemperatur.
Gin Hass cupcake
Disse Gin Hass-inspirerede cupcakes bygger på en hvid chokoladekage med en halvcirkel af mangocurd i midten og toppet med en blød, hvid chokoladecreme.
Mojito Cheesecake
Spred god stemning med denne fusion af amerikansk cheesecake og cubansk mojito. Den perfekte kombination af surt og sødt!
Lad optimismen blomstre. Nyd vores nye forårsmagasin.