Lilkjaer 8 Tue 23 Apr 2024 093806 GMT 700X460px

Jordbærdrøm med koldskål

Laura Krogsøes lækre sommertærte er lavet på en bund af mørdej og frangipane toppet med silkeblød koldskålsmousse, limeganache og tynde skiver af jordbær. Det er smagen af dansk sommer med et touch af nødder og eksotisk citrus.
Helt uimodståelig.

Information

Koldskålsmousse

Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.
Kom citronsaft, sukker og vaniljekorn i en gryde, bring det til kogepunktet og tag gryden af varmen.
Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme citronsaft. Lad saften køle af til håndvarm.
Kom kærnemælk i en skål, og vend den håndvarme citronsaft i.
Pisk fløden til let skum. Vend først lidt af skummet i kærnemælken og dernæst forsigtigt resten.
Fordel moussen i en rund silikoneform og sæt den i fryseren i min. 6 timer eller natten over.

Mørdej og frangipané

Tænd ovnen på 175 grader (almindelig ovn).
Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, salt og det kolde smør i en blender og blend det hurtigt sammen. Tilsæt æg og blend kort til dejen samler sig.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og lad den hvile minimum én time i køleskab.
Beklæd tærteformen med dejen og prik bunden med en gaffel. Bag bunden i ca. 10 minutter. Imens forberedes frangipanen.
Kom mandelmel, sukker, smør og salt i en skål og pisk det let og luftigt.
Tilsæt ægget og rør til ensartet.
Fordel frangipanen i den varme tærtebund og bag videre i ca. 15 minutter til den er gylden.
Lad tærten køle helt af. Hvis frangipanen er hævet meget op, kan den let trykkes ned mens den stadig er varm, så der er plads til ganache.

Ganache

Smelt chokoladen i en skål over vandbad og tag af varmen, eller smelt i mikroovn.
Bring limesaft og fløde til kogepunktet i en lille gryde og hæld det over den smeltede chokolade mens der røres energisk i midten med en dejskraber. Bliv ved til ganachen samles og bliver blank og lækker.
Fordel ganachen på den afkølede tærte og sæt i køleskabet i minimum 2-4 timer til den har sat sig.

Samling af tærten

Tag den frosne mousse ud af formen og placér midt på tærten.
Lad kagen med mousse stå i køleskab et par timer til moussen er tøet.
Skær jordbær i tyndeskiver og dekorerer tærten med overlappende skiver, udefra og ind mod moussen.
Pynt med blomster af forglemmigej.

Smukke sommerkager

Havefest, reception, bryllup eller barnedåb? Der er ikke noget, der kan
markere en festlig lejlighed, som en smukt opsmurt og sirligt pyntet kage.
Her får du yderlig tre kreative bud på sommerens sødeste mesterværker.