Sommerlige cupcakes
Amalie Rona fra Amalies Cakery har her genfortolket den klassiske cupcake i en sommervariant: jordbærkage toppet med italiensk marengs, jordbærsyltetøj og skovsyre. Det smukke marengsmønster laves med en sprøjtepose med tyl, og bare rolig – det er ikke så svært, som det ser ud.
Information
Cupcakes
Kom papirmuffinsforme i din muffinsform
Opvarm ovnen til 180 grader
Smelt smør ved lav varme
Pisk smeltet smør, sukker, vanilje og citronsaft til det hele er blandet sammen
Pisk æg, creme fraiche og mælk i blandingen, én ting af gangen
Sigt herefter mel, salt, natron og bagepulver i massen indtil det hele er kombineret.
Hak jordbær i tern og vend forsigtigt jordbær og citronskal i dejen.
Fyld muffinsformene 2/3 op og bag i 15-17 minutter eller indtil en tandstik kan prikkes i
cupcaken uden at blive våd
Lad køle helt af
Italiensk marengs
Pisk hviderne kort til de skummet op og kan stå selv (1-2 minutter)
Varm vand og sukker i en gryde indtil massen når en temperatur på 116 grader
Tilsæt sukkerlagen til hviderne i en tynd stråle mens der piskes på lav. Når hele massen er
tilsat, piskes på høj indtil massen er kølet af og er helt fast og toppene bliver stående.
Tilsæt citronskal og pisk indtil det er fordelt
Fyld marengsen på en sprøjtepose
Pynt
Sprøjt marengsen med en tyl, så der dannes en fordybning i midten
Fyld jordbærsyltetøj i fordybningen
Afpynt med spiselige blomster eller alternativt friske jordbær og guldstøv
Smukke sommerkager
Havefest, reception, bryllup eller barnedåb? Der er ikke noget, der kan
markere en festlig lejlighed, som en smukt opsmurt og sirligt pyntet kage.
Her får du yderlig tre kreative bud på sommerens sødeste mesterværker.