Rødgrød med fløde og knasende tuile
Sommerklassikeren over dem alle – både som spise og som udfordring til ikke-dansktalende gæster: Rødgrød med fløde. Her får du en let opskrift tilsat en sprød tuile, som spiller lækkert sammen med rettens sødme og blødhed. Bærrene kan du variere i det uendelige, ligesom du også kan lege med både konsistens og sødme.
Information
Grød
Hælde snittet og rengjort rabarber i en gryde sammen
med jordbær, solbær og ribs.
Tilsæt rørsukker,
kernerne fra en vaniljestang og vand.
Lad det simrekoge, indtil
rabarberne er helt møre.
Hvis du ønsker, kan du tilsætte lidt jævning
bestående af 1 spsk. kartoffelmel rørt ud i lidt vand, men det er en
smagssag.
Tip Husk grøden ikke må koge efter du har tilsat jævning med
kartoffelmel.
Lad grøden køle ned i køleskabet, og server iskold med
frisk fløde og tuile.
Tulie
Smelt smørret.
Pisk æggehvider, sukker, hvedemel og vaniljesukker i en skål.
Vend
smørret i æggeblandingen, og rør godt.
Kom små skefulde dej på en
silikonemåtte og tvær dem tyndt ud med en ske i aflange former.
Bag
6-8 min ved 175° C.
Tip Du kan forme din tuiles til rør eller kræmmerhuse
lige efter, de kommer ud af ovnen. Pas på nallerne. De er varme.
Sød suppe
Frugtgrød og frugtsuppe er smagen af fordums somre, hvor solen altid stod højt på himlen, græsset var knasende tørt, og ferien føltes uendelig.
Vi har taget den 'nystalgiske' sommerhat på og udviklet 3 lækre traditionelle opskrifter med et instagramvenligt twist af nutiden.