Under skallen på pistacienødden
Pistacienødden har en lang historie bag sig.
Den lille grønne nød stammer oprindeligt fra Centralasien, hvor den har været en fast del af madkulturen i mere end 7000 år. Efter sigende voksede der pistacietræer i Babylons Hængende Haver, og nødden spiller endda en rolle i Det Gamle Testamente.
Selv dronningen af Saba var kæmpefan af nødden. Faktisk i sådan en grad, at hun erklærede pistacie for en royal spise og forbød sine undersåtter at komme i nærheden af den. Det holdt selvfølgelig ikke ved, og med tiden spredte nødden sig til middelhavsområdet og Europa. Ikke mindst takket være Romerne og deres, hmmm, udlængsel.
I 1800-tallet tog mellemøstlige indvandrere pistacienødden med til USA, hvor
det viste sig, at den stortrivedes i Californiens varme klima. I dag er pistaciemarkedet en milliardindustri, og pistacie bruges flittigt på tværs af landegrænser og kulinariske traditioner.
Pistacie passer perfekt til både det salte og søde køkken. Hvis du vil afprøve det salte pistacie køkken, er der her til dig en lækker pistacie-pesto pasta opskrift.