Karamelsauce med øl og jalapeño
Prøv en overraskende lækker øl-infuseret karamelsauce med et diskret jalapeño-spark. Den er rigtig god over vaniljeis eller vaflerne til brunchen.
Information
Sådan gør du
Smelt 200 g sukker i 1½ dl IPA.
Lad det koge, indtil massen opnår en
mørk ravagtig kulør. Det tager måske 5 min.
Rør nu 2 spsk. smør og
1 tsk. havsalt ud i massen, og tilsæt 2 spsk. fløde og lidt skiveskåret frisk
jalapeño-chili.
Rør indtil smørret er smeltet helt ud.
Lad det stå i 10 min,
og fjern så chili-skiverne.
Hæld saucen over i en skoldet, lufttæt beholder
– og så er den klar til brug.
Herlig humle
Det er ingen hemmelighed, at vi danskere er vilde med øl. Men øl kan meget mere end at slukke tørsten. I denne udgave af Madglad sætter vi fokus på danskernes nationaldrik og inspirerer til, hvordan du kan bruge den på helt nye måder.