KK2023 Brandside Global 1568X520px Header 1

Global

Et af de bedste knivmærker, hvor du kan finde alle de knive, du har brug for uden at gå på kompromis med kvaliteten. Global er skabt af Komin Yamada, som har kombineret det traditionelle japanske håndværk med funktionelt design, så du kan få en kniv, som opfylder alle ønsker og behov. Knivene har enkelthed i højsædet, er skabt med fornuft og følelse, og så er de nogle af de mest populære kokkeknive.

Vidste du at...?

... det karakteristiske skaft på knivene tjener flere formål end blot æstetik? En essentiel del af knivenes design og kvalitet handler om den perfekte balance, så knivene hviler naturligt i hånden. Derfor fyldes skaftet med søsand, så vægten fordeles perfekt. De karakteristiske prikker, som er kendetegnet for Globals knive, tjener også flere formål end blot æstetik. Prikkerne varmer nemlig metallet i håndtaget, og så fungerer de som skridsikring.

Populære knive

Hvilken kniv skal jeg vælge?

Global knivsortimentet spænder vidt. Fra den alsidige kokkekniv til højt specialiserede knive til meget specifikke formål. Der er over 30 forskellige knive i kollektionen, og selv ikke den største køkkenentusiast har behov for dem alle. Med de mest essentielle knive vil du kunne klare dig igennem de fleste opgaver med. Jo mere ambitiøst dit køkken bliver, jo større glæde vil du opleve ved at råde over mere specialiserede knive.

 

Er du usikker på, hvilken kniv du bør anvende til dit formål? Vi har samlet en guide, som kan hjælpe dig til at fuldende din samling, eller til at vælge hvilken kniv, du bør gå efter næste gang, du står i køkkenet. 

Læs knivguiden her

Fra samuraisværd til kokkekniv

KK2023 Brandside Global 800X800px Header 2

Japan har en stolt tradition for knivfremstilling, som kan dateres tilbage til 1200-tallet, hvor samuraisværd blev smedet af dygtige håndværkere, og som krævede stor præcision og fingerspidsfornemmelse. Det afspejles i den måde, Global producerer knive på, hvor hvert abejdsområde er klart og tydeligt, og hver enkelt person er specialiseret i et helt bestemt område af processen. 

KK2023 Brandside Global 800X800px Header 1

I dag anses Global som værende en af verdens bedste knivproducenter, hvilket der er flere grunde til. En af dem er stålets unikke hårdhed, som tidligt blev en succesfaktor for Global, og fik knivene til at skille sig ud fra konkurrenters kvalitet. Knivene produceres stadig af dygtige knivmagere med solid erfaring, og så kontrolleres knivene igen og igen inden de anses som færdigproducerede.

KK2023 Brandside Global 800X800px Santokukniv GN 007

Stålblandingen er specielt udviklet af Yoshikin fabrikken, hvor knivene fremstilles. Stålet går under navnet Cromova 18, og består af jern, kulstof, krom, molybdæn og vanadium. Det kendetegnes særligt ved dets hårdhed, som er perfekt afbalanceret. Et knivblad, som er for hårdt vil nemlig revne, og et blødt knivblad vil miste sin skarphed.

M 4943691003140 G 458110 AB Global Knivsaet 41Aars Jubilaeum 800X800px

40 år som kokkenes favorit

Det er nu mere end 40 år siden, at den første Global-kniv skar igennem støjen og blev kokkenes foretrukne værktøj.

I dag er Global blandt verdens førende knivmærker takket være virksomhedens skarpe fokus på kvalitet, design og håndværk.

Slib dine Global knive

Hver enkelt Globalkniv bliver slebet i hånden af de dygtige håndværkere, inden kniven forlader fabrikken. Mantraet består nemlig i at prioritere respekten for kniven og den intuitive følelse, der ligger i at håndtere knivens sidste fase, inden den forlader fabrikken. 

Global knivene er slebet i en skarp, spids vinkel. Dette gør det muligt at slibe knivsæggen til ekstrem skarphed. Sammenholdt med at knivene er hærdet til 56-58 på Rockwell skalaen, giver det knive i topkvalitet, som holder i mange år.

Undlad opvaskemaskine og slib dine knive jævnligt på den specielle knivsliber til japanske knive, så har du et fantastisk arbejdsredskab i dit køkken i uendelig lang tid.

Hvis du oplever, at din Global kniv bliver sløvere i knivbladet, kan du rette dette op med en knivsliber eller et strygestål. Hvis du hælder mest til at slibe din kniv med et strygestål, kan du læse en simpel guide her. Der findes dog en mere simpel metode - nemlig med en knivsliber, som gør det meste af arbejdet for dig. Se hvordan i videoen nedenfor. 

KK2023 Brandside Global 500X700px
Ceramic Water Sharpener Recommended To GLOBAL Knives 220 GB GLOBAL KNIVSLIBEREN 1144 RGB

Skarpheden er alfa og omega for fornøjelsen ved at arbejde med dine knive. Shinkansen-knivsliberen er vinklet, så den passer præcis til anbefalingerne for slibning af japanske knive. Fyld kammeret med vand. Det renser stenene og forhindrer metallet i at opvarme. Træk knivbladet lodret frem og tilbage gennem den hvide sten 7-8 gange. Gentag i den lyserøde sten, og vask herefter kniven af i hånden. Sliberen kan bruges til alle former for knive med glat blad.