Hver enkelt Globalkniv bliver slebet i hånden af de dygtige håndværkere, inden kniven forlader fabrikken. Mantraet består nemlig i at prioritere respekten for kniven og den intuitive følelse, der ligger i at håndtere knivens sidste fase, inden den forlader fabrikken.
Global knivene er slebet i en skarp, spids vinkel. Dette gør det muligt at slibe knivsæggen til ekstrem skarphed. Sammenholdt med at knivene er hærdet til 56-58 på Rockwell skalaen, giver det knive i topkvalitet, som holder i mange år.
Undlad opvaskemaskine og slib dine knive jævnligt på den specielle knivsliber til japanske knive, så har du et fantastisk arbejdsredskab i dit køkken i uendelig lang tid.
Hvis du oplever, at din Global kniv bliver sløvere i knivbladet, kan du rette dette op med en knivsliber eller et strygestål. Hvis du hælder mest til at slibe din kniv med et strygestål, kan du læse en simpel guide her. Der findes dog en mere simpel metode - nemlig med en knivsliber, som gør det meste af arbejdet for dig. Se hvordan i videoen nedenfor.