Knivsliber
14 resultater
Knivsliber og strygestål til knivskarpe priser
Der er flere forskellige måder, du kan holde dine knive skarpe på. Du kan enten bruge en knivsliber, strygestål, slibesten eller slibestål. De har hver sine fordele, men fælles for dem er, at de vedligeholder dine knive, og holder dem knivskarpe.
De fire forskellige slibemetoder
Skarpe knive gør en mærkbar forskel, uanset om du fileterer fisk eller skærer grøntsager. Når det kommer til at slibe knive, findes der forskellige muligheder. Nedenfor kan du blive klogere på både fordele og forskelligheder.
-
Knivsliber
Er du ikke bekendt med slibning af knive, er den elektriske knivsliber et godt sted at starte. Den justerer nemlig selv slibehjulet, så den passer til den kniv, du skal slibe – og så sliber den både siderne og den skarpe kant.
Det betyder, at en elektrisk knivsliber kræver minimal indsats, da den er brugervenlighed, og samtidig giver den et professionelt resultat, som passer til alle klinger.
-
Strygestål
Strygestål er en anden slibemetode, som ofte bliver brugt mellem grovere slibninger, hvor du bruger en anden metode. Du kan dog sagtens bruge et strygestål flere gange i ugen, du så forlænger tidsrummet mellem de større slibninger og sikrer, at knivene er skarpe.
Derudover er strygestålet forholdsvis let at bruge, når du først kommer ind i rytmen, men det kræver en smule mere tilvænning end eksempelvis den elektriske knivsliber.
-
Slibesten
Slibestenen er til dig, der ønsker en højere grad af frihed til at slibe flere vinkler. Det gør, at især professionelle kokke ofte bruger en slibesten.
En slibesten kræver dog mere øvelse og tager lidt længere tid, end hvis du bruger andre slibemetoder. Til gengæld er resultatet også derefter. Du får nemlig en knivskarp klinge - og selvfølgelig et skulderklap for at bruge den samme metode som de professionelle.
-
Slibestål
Er din kniv blevet så sløv, at skarpheden helt er forsvundet, kan slibestålet muligvis være den slibemetode, du er på udkig efter. Når du bruger slibestålet, fjerner du lidt af knivens blad. Strygestålet ”trækker” så den væltede knivsæg op, så kniven bliver skarp igen.
Det betyder også, at du kun skal bruge slibestål 1-2 gange i måneden alt efter, hvor meget du bruger kniven.
Få slibeservice hos Kop & Kande
Få gode råd og vejledning
Det kan kræve lidt øvelse og vejledning at lære de forskellige slibemetoder. Har du behov for vejledning, er du velkommen til at besøge din nærmeste Kop & Kande. Vores faguddannede personale står altid klar til at hjælpe og vise, hvordan du gør.
Foretrækker du, at vi sliber dine knive for dig, kan vi sagtens hjælpe med det. Det koster 50 kr. pr. kniv, og vi sliber alle knive undtagen brødknive. Kig forbi din lokale Kop & Kande, og hør mere om vores slibeservice.