Vi arbejder på højtryk for at få sendt alle Black Week-ordrer afsted, men der kan forekomme længere leveringstid end normalt.
Sakse
37 resultater
Udvalg af køkkensakse, universalsakse og fjerkræsakse
Du bruger formentligt din saks mere, end hvad du umiddelbart går og tror. Saksen er ofte et ”overset” redskab i køkkenet, men en god saks kan du både bruge til fjerkræ, kød eller andre mindre opgaver som urter og frugter.
Vælg den rette saks
Der findes forskellige typer af sakse, og du løser dine opgaver bedst ved at bruge en saks udviklet til den specifikke opgave. Nedenfor har vi listet de mest gængse typer af sakse:
-
Fjerkræsakse
Som navnet antyder, er en fjerkræsaks naturligvis til at klippe i fjerkræ med. Når du bruger en fjerkræsaks, vil du opleve, at du nemt kan skære igennem kødet uden at flænse det – samtidig skærer den let igennem ben og brusk.
En fjerkræsaks kan dog også bruges til alle slags glat kød, såsom hvid fisk. Ved både fisk og fjerkræ er det ofte nemmere at bruge en saks, da leddene er så små, at det kan være svært at komme til med en kniv. Du kan desuden også bruge saksen til at skære i strimler.
-
Køkkensakse
Køkkensaksen er i grove træk forbeholdt køkkenopgaver. Du kan blandt andet bruge den til urter eller til at klippe rødder og bladtoppe af grøntsager og frugter. Du kan derfor bruge køkkensaksen til de fleste opgaver, hvor du vil have rene snit. Det kan eksempelvis være til gær- eller pastadeje.
Køkkensakse kan selvfølgelig også bruges til at åbne forskellige emballager op med, men det karakteristiske ved køkkensaksen er, at den er udviklet til at klippe i mad.
-
Universalsakse
Universalsaksen er saksens svar på en universalkniv. Den er god til mange ting, men den er ikke ekspert i noget bestemt. Det er en god saks at have i skuffen eller på kontoret, da den kan bruges til alt fra køkkenopgaver til hobbybrug.
Når du vælger universalsaks, skal du være opmærksom på, at du får den saks, der passer til, om du er højre- eller venstrehåndet.
Forlæng saksens skarphed
En sløv saks klipper hverken fugl, fisk eller frugt. Derfor er det vigtigt, at du passer godt på din saks, så den forbliver skarp. Det gør du bedst ved, at du vasker den med vand og sæbe efter brug – og tørre den i hånden efterfølgende.
Nogle sakse kan dog tåle at komme i opvaskemaskinen, men selvom du vasker saksen i opvaskemaskinen, er det altid en god idé at tørre den af, så den ikke ruster.
Læs: Hvad må ikke komme i opvaskemaskinen?
Spørg og få svar
Er du i tvivl om, hvilken saks du skal vælge, eller har du andre spørgsmål, er du altid mere end velkommen til at besøge din nærmeste Kop & Kande. Her står vores faguddannede personale klar med personlig og professionel vejledning.