Støbejernspande
21 resultater
Støbejernspande: Stort udvalg af kvalitetspander
Støbejernspander er både alsidige og utrolig holdbare. De findes i mange forskellige udgaver som for eksempel grillpander, wokpander og æbleskivepander. Udforsk udvalget af støbejernspander her.
Hvorfor vælge en støbejernspande?
Der er flere fordele ved at vælge en støbejernspande. For det første har støbejernet en enestående evne til at bevare varmen. Derudover er panderne ofte non-stick, når de er blevet brugt tilstrækkeligt, og de fleste af panderne kan anvendes både på komfuret, til induktion og i ovnen.
Se også alle gryder i støbejern
Er støbejernspander gode?
Ja, støbejernspander er gode og derfor værdsatte af både hjemmekokke og professionelle. Deres holdbarhed, evne til at modstå høje temperaturer og alsidighed i køkkenet gør dem til et populært valg. Deres robuste konstruktion gør også, at støbejernspanderne kan gå i arv fra generation til generation.
Udforsk hele udvalget af pander
Grillpander i støbejern
Grillpander i støbejern er ideelle til at tilberede mad med karakteristiske grillstriber. Disse pander er designet med riller, der løfter maden fra bunden af panden, hvilket giver mulighed for, at overskydende fedt kan løbe fra.
En grillpande i støbejern kan bruges på alle varmekilder, inklusive grill og ovn, hvilket gør den perfekt til at tilberede alt fra saftige bøffer til grillede grøntsager.
Særlige støbejernspander: Wok og æbleskivepander
Støbejernspander kommer i mange udgaver, herunder for eksempel wok- og æbleskivepander. En støbejernswok er ideel til stegning ved høje temperaturer og kan blandt andet bruges til at lave autentiske asiatiske retter.
Æbleskivepander i støbejern giver en jævn varmefordeling, hvilket sikrer, at hver æbleskive bliver perfekt tilberedt med en sprød yderside og en blød kerne. Begge typer pander drager fordel af støbejernets naturlige evne til at holde på varmen.
Hvordan gør jeg min støbejernspande ren?
Det kommer an på, om panden er fremstillet i emaljeret støbejern eller i 100% støbejern.
Hvis din pande er lavet af emaljeret støbejern, kan du rengøre den afkølede pande med varmt vand og sæbe. Sørg for at skylle al sæben væk, inden du tørrer panden af.
Er panden fremstillet i 100% støbejern, skal du rengøre den afkølede pande med varmt vand og en børste uden sæbe, da sæbe kan fjerne pandens beskyttende olielag. Efter rengøringen skal panden tørres grundigt af og smøres med et tyndt lag madolie.
Læs mere om, hvordan du vedligeholder støbejern
Få hjælp og vejledning i butikken
Er du i tvivl om, hvilken støbejernspande du skal vælge? Du er altid velkommen til at besøge din lokale Kop & Kande. Her står vores faguddannede personale klar til at hjælpe og rådgive, så du kan finde den rigtige støbejernspande.