Chokoladeform
16 resultater
Chokoladeforme til gode priser
Med chokoladeforme kan du slippe din indre Chocolatier løs og lave lækre, hjemmelavede støbte chokolader. En chokoladeform er en fast bestanddel af enhver hobbybager eller chokoladeelskers værktøjskasse, og uanset om du er nybegynder eller øvet, finder du nemt en form, som passer til dine evner og dit ambitionsniveau.
Chokoladeforme i forskellige materialer
Chokoladeforme fås både i forskellige design, materialer og former, så du kan lave dem, som du foretrækker dem. På den måde kan du få forskellige resultater, og du kan skrue op for sværhedsgraden, hvis du ønsker det.
Silikoneforme er et oplagt valg til nybegyndere, da det fleksible materiale gør det nemt at trykke chokoladen ud. Det gælder også selv om, at chokoladen ikke er tempereret korrekt.
Plasticforme er lidt vanskeligere at bruge, da chokoladen skal være tempereret korrekt, for at chokoladen kan slippe formen – men så er du til gengæld også sikret et helt skarpt resultat hver gang.
Hvad er silikoneforme?
Silikoneforme er chokoladeforme lavet i blød og fleksibel silikone. De er nemme at bruge, fordi det fleksible materiale gør det let at få de færdige chokolader til at slippe formen. Derfor er de ideelle, hvis du er nybegynder inden for chokoladens verden, eller hvis du har børn med i køkkenet.
Af andre fordele ved silikoneforme er, at de findes i et væld af forskellige størrelser og design, og at de er meget holdbare. Derfor kan du genbruge dem mange gange, før de bliver slidt. Det giver et frirum til at slippe kreativiteten løs og prøve forskellige smage af.
Lav chokoladebomber med skumfidus
Kan man bage i silikoneforme?
Silikoneforme er ikke kun designet til at lave chokolade i. De kan også modstå både varme og kolde temperaturer. Du kan derfor både bruge dem til at bage kager i ovnen og til kolde desserter som is og mousser, der skal køles ned i fryseren.
Når du bruger silikoneforme til bagning, vil formene fordele varmen jævnt, så du får en mere ensartet kage. De fleste silikoneforme er ovnsikre og kan modstå høje temperaturer, så du behøver ikke bekymre dig om, at formen smelter. Uanset om du er en bageentusiast eller professionel konditor, er silikoneforme altså et must-have i dit køkken.
Se hele udvalget af bageudstyr
Hvordan får man chokolade ud af en silikoneform?
Silikoneformens fleksible natur gør det nemt at få chokoladerne ud af formen, uden at de knækker og ødelægger dit kunstværk. Sørg for, at chokoladerne er helt afkølede, inden du begynder at fjerne dem, og bøj forsigtigt silikoneformen, mens du trykker på bunden.
Når du har fjernet chokoladerne fra silikoneformen, så sørg for at rengøre den forsigtigt med varmt vand og mild sæbe. Undgå at bruge for skrappe rengøringsmidler og skrubbe for hårdt.
Læs: Hvilket bageudstyr skal jeg bruge?
Få flere råd og vejledning
Er du i tvivl om, hvilke chokoladeforme du skal vælge, er du altid mere end velkommen til at kigge forbi din lokale Kop & Kande. Her står vores faguddannede personale klar til at hjælpe og rådgive dig, så du finder de chokoladeforme, der passer bedst til dine behov.