Bagesten
10 resultater
Bagesten og pizzasten i høj kvalitet
Med en bagesten er det næsten som at have en stenovn i dit køkken. Den hjælper med at få en sprød skorpe på bagværk, og bagestenen er derfor det perfekte redskab til at opnå professionelle resultater derhjemme.
Hvad gør en bagesten?
En bagesten giver en sprød skorpe og bund på dit brød og din pizza. Det gør den ved at absorbere og holde på varmen, hvilket skaber en jævn temperatur under bagningen. Samtidig sørger bagestenen for at fordele varmen mere ensartet i ovnen.
Lader du bagestenen blive i ovnen, mens du bager flere portioner, er den også med til at opretholde den ønskede temperatur. Derudover hjælper bagestenen med at absorbere overskydende fugtighed, hvilket gør bagværket luftigt, og giver brødet en sprød krumme.
Hvordan bruger man bagesten?
Det er nemt at bruge en bagesten, og du behøver blot følge en række simple trin for at forvandle din dej til sprødt bagværk. Sådan bruger du typisk en bagesten:
- Placér bagestenen i ovnen, og forvarm den til den ønskede temperatur. Sørg for, at bagestenen er solidt placeret og ikke bevæger sig under bagningen. Det gør du ved at placere den på en ovnrist eller en bageplade midt i ovnen.
- Lad bagestenen blive varm. Det er afgørende, at bagestenen er blevet ordentligt varm, inden du placerer dejen på den. Det kan tage mellem en halv til en hel time afhængigt af ovnens type og den ønskede temperatur.
- Når bagestenen er varm, kan du flytte din dej over på bagestenen ved hjælp af en bagespatel eller noget bagepapir.
- Bag brødet eller pizzaen efter anvisningerne i den opskrift, du følger. Bagestenen vil hjælpe med at danne en sprød skorpe.
- Når bagværket er færdigt, bruger du en bagespade til forsigtigt at fjerne bagværket fra bagestenen. Vær opmærksom på, at bagestenen fortsat er meget varm.
- Lad bagestenen køle af i ovnen eller på en sikker overflade.
Få inspiration til brød og bagværk
Er der forskel på bagesten?
Alle bagesten har samme formål: at gøre bagværk sprødt. Der kan dog være variationer i materiale og form, som du kan være opmærksom på, når du vælger bagesten.
De fleste bage- og pizzasten er lavet i keramik og stentøj, mens bagestålet, som navnet antyder, er fremstillet i stål. Nogle bagesten indeholder en serveringsholder, som gør den nem at håndtere, og med den kan du sætte din pizza direkte på bordet, når den kommer ud af ovnen.
En anden god ting, du kan overveje, når du vælger bagesten, er formen. Nogle bagesten er runde, mens andre er firkantede. Vil du primært bruge din bagesten til at lave pizzaer, er det oplagt at vælge en rund bagesten. Omvendt egner de firkantede udgaver sig bedst til boller og andet bagværk.
Se hele udvalget af bageudstyr
Få hjælp og vejledning i butikken
Vil du vide mere om bagesten eller er i tvivl om, hvilken du skal vælge? Du er mere end velkommen til at besøge din lokale Kop & Kande. Her står vores faguddannede personale altid klar til at hjælpe og rådgive dig, så du kan finde den rigtige bagesten.