Riskoger
12 resultater
Riskogere til gode priser fra kendte mærker
Det kan være svært at ramme de helt perfekte kogte ris i en almindelig gryde, men her er der gode råd at hente. Skifter du gryden ud med en riskoger, er du nemlig sikret en perfekt portion ris hver gang. Her kan du gå på opdagelse i vores udvalg af riskogere fra kendte mærker, eller bliv klogere på de mange fordele ved en riskoger.
Flere fordele ved en riskoger
Riskogeren er en køkkenmaskine, som gør livet lidt lettere. Med en riskoger behøver du ikke at holde øje med risene undervejs og være bange for, om de brænder på. Riskogeren kører nemlig helt per automatik og tilbereder dine ris perfekt. Den kan også holde dine ris varme, når de er færdigkogt.
På trods af navnet kan riskogeren også bruges til at tilberede andre råvarer. Du kan blandt andet bruge den til at dampe grøntsager og fisk, koge æg og lave sammenkogte retter. Mange riskogere kommer nemlig med en damprist, så den kan dampe grøntsager, imens den koger ris.
Se flere praktiske køkkenmaskiner
Hvordan bruger man en riskoger?
En riskoger er simpel at bruge. Du hælder vand og ris i inderskålen og sætter maskinen i gang, så kvitterer riskogeren med en perfekt portion kogte ris.
Når risene er færdige, stopper riskogeren automatisk tilberedningen. Derudover holder den de tilberedte ris varme, indtil du tager maskinen fra strøm.
Se også vores udvalg af airfryers
Hvor lang tid tager det at koge ris?
Der er flere parametre, der påvirker risenes kogetid. Der er forskel på de enkelte rissorter, og hvis du koger risene i gryde, er det også afgørende, hvor høj varme du tilbereder dem ved. Typisk tager det omkring 20 minutter at koge ris i en gryde.
Når du bruger en riskoger, afgøres risenes kogetid af, hvor store mængder du koger. En tommelfingerregel er, at risene er færdigtilberedte på cirka 15 minutter. Fordelen er dog, at du ikke behøver at holde øje med dem. Riskogeren giver besked, når risene er færdige.
Hvorfor skyller man ris?
Der er flere gode grunde til at skylle risene med vand, inden du koger dem. For det første bliver risene renset for støv, eventuelle urenheder og giftstoffer. For det andet undgår du, at risene bliver klistrede ved kogning. Når du skyller risene, fjerner du nemlig stivelsen – og det er stivelsen, som gør, at risene kan klistre sammen.
Få gode råd og vejledning
Er du i tvivl om, hvilken riskoger du skal vælge, er du mere end velkommen til at besøge din lokale Kop & Kande. Her står vores faguddannede altid klar til at hjælpe og rådgive, så du kan den løsning, der passer bedst til dine behov.