Påskepynt
81 resultater
Påskepynt, påskeæg til ophæng og påskefigurer
Påsken er fyldt med traditioner. Det er først og fremmest en religiøs højtid, men for mange er det også en tid, hvor vi hilser foråret velkommen. Derfor pynter vi op med pastelfarver, som symboliserer, at naturen igen blomstrer.
Hvornår falder påsken?
”Gæk, gæk, gæk. Mit navn det står med prikker. Pas på, det ikke stikker!”. De fleste af os kan gækkeremsen udenad, men de færreste af os ved præcist, hvornår påsken falder.
Det kan også være svært at huske, da påsken falder på forskellige datoer fra år til år. Det skyldes, at datoerne er afhængige af to fænomener, nemlig jævndøgn og fuldmåne. Det gør også, at påsken kan falde mellem den 22. marts og 25. april.
I 2023 ligger Skærtorsdag torsdag den 6. april, Langfredag er den 7. april, Påskesøndag den 9. april, mens 2. Påskedag er mandag den 10. april.
Hvornår pynter man op til påske?
Langt de fleste, som pynter op til påske, gør det i ugen op til, at påsken falder. Der er dog forskel fra husstand til husstand på, hvor meget man pynter op, og hvornår man gør det. Det kan sammenlignes med at pynte op til jul, hvor nogle går all in, mens andre ikke gør det.
Ingen påske uden påskeæg
Påskeæg er et af de mest kendte symboler for påsken. Vi puster æg, giver påskeæg til hinanden og pynter boligen med påskeæg til ophæng. Bruger du påskeæg i indretningen, kan du overveje æg, der matcher farverne i din indretning for at skabe en rød tråd.
Hængende påskeæg er i øvrigt et velegnet påskeæg til voksne, som ikke er vilde med et påskeæg i chokolade. Det kan eksempelvis være et Royal Copenhagen påskeæg, som du kan samle på efterfølgende.
Få mere inspiration til påsken
Hvorfor spiser man æg til påske?
Ægget er i kristendommen et symbol på opstandelsen: Skallen symboliserer graven, men under skallen opstår nyt liv, som da Jesus opstod påskemorgen.
Inden kristendommen dyrkede man også æggets symbolske betydning. Denne betydning blev senere ført med ind i kristendommen og kirken, hvor man bar sine æg i en påskekurv, når man skulle i kirke påskesøndag, hvor præsten velsignede æggene. Det blev derfor en tradition at dekorere både æg og kurv, så de matchede de festlige dage.
De mest kendte påskefigurer
Udover de famøse påskeæg pynter mange også med kyllinger, lam og harekillinger. Det er nemlig i påsken, at forskellige skønne blomster springer ud, og nye kommer dyreunger til.
Du kan både bruge påskefigurerne på bordet, når du dækker op til påskefrokost, men du kan også stille dem på overflader, hvor de pynter i din indretning, mens naturen blomstrer uden for vinduerne.
Gør noget særligt ud af påskebordet
Påskefrokosten er en tradition i mange hjem, hvor vi markerer, at lysere tider er på vej. Det er godt at have med i overvejelserne, når du dækker op til den årlige påskefrokost, så påskebordet bliver et smukt og festligt pastelunivers.
Et dekorativt påskebord er med til at skabe en god stemning for middagen. Derfor gør det altid underværker at gøre noget ud af borddækningen. Det kan du blandt andet gøre ved at bruge påskefigurer, dekorere bordet med små påskeæg eller bruge et stel, der passer til højtiden.
Se kollektionen Hammershøi Easter
Få hjælp og rådgivning
Har du brug for mere hjælp, er du altid mere end velkommen til at kigge forbi din lokale Kop & Kande. Her står vores faguddannede personale klar til at hjælpe og guide dig, så du finder det helt rigtige påskepynt.