Lykken er en sur dej
Lykken bor i de små ting. For eksempel i at bage sit eget brød. Og vil du være rigtig hip, skal det være baseret på surdej. Måske endda en, der er gået i arv i generationer, for en god surdej kan i princippet holde for evigt, hvis den bare bliver fodret og plejet med kærlighed.
Pas på din surdej
Surdej er en levende organisme, der skal passes godt på. Faktisk bliver surdej - lidt ligesom mennesker - mere og mere sur, hvis den ikke får nok opmærksomhed. Du holder surdejen i live ved at friske den op et par gange om ugen.
Tilsæt nyt vand og mel i blandingsforholdet 1 del gammel surdej, 2 dele vand og 2 dele mel. Pisk det hele godt sammen, og lad surdejen stå på køkkenbordet i 2-3 dage.
Frisk surdejen op...
...dagen inden, du skal bage, og lad den gerne stå på køkkenbordet. Dejen er allerbedst 8-24 timer, efter den er blevet "fodret.
Stil surdejen i køleskabet...
...i en tætlukket emballage, hvis der går mere end et par dage mellem, du bager - den kan fint holde sig 1-2 uger.
TIP: Mepal Cirqula er særdeles velegnet til surdej pga. det 100% lufttætte låg
Bager du ikke så meget...
...så kassér en del af surdejen, inden du frisker den op - ellers giv overskuddet til en bageglad ven.